fbpx
 
Categories Leasing, køb og abonnement

Guide om slutseddel

Posted on
Guide om slutseddel

Dette indlæg bringes i samarbejde med www.nembilhandel.dk.

En slutseddel er noget, du bør få udarbejdet, når du har gang i en handel om biler. Dette er ligegyldigt, om bilen er købt privat eller gennem en professionel forhandler af biler. Det er nemlig en speciel kontrakt mellem sælger og køber.

Men hvad indeholder en sådan kontrakt, og hvad skal du være opmærksom på både som køber og sælger? Ønsker du at blive klogere på andre ting omkring bilhandel end blot slutseddel, kan du med fordel besøge Nembilhandel.

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er en slags købsaftale. Det er det dokument, som sælger og køber sammen, arbejder på og udfylder. Den skriver eksplicit, hvem køber og sælger er. Samtidig understreges det, hvilken bilsalget handler om. Der skrives altså om mærket, modellen, stelnummer, årgang, registreringsnummer (altså nuværende nummerplade), dato for første indregistrering, dato for seneste syn, farve, antal af kilometer kørt i følge kilometertælleren.

Der bliver også udarbejdet information fra sælgers side med viden og behandling af bilen. Ydermere står der konkrete ting omkring aftale af omregistering, forsikring, reklamation, garanti samt betaling. Alt dette slutter af med en underskrift både fra sælger og fra køber, med en ekstra underskrift fra sælger som tegn på modtagelse af pengebeløbet. Alt i alt bruges en slutseddel altså til at sikre både sælger og køber under en handel af bil.

Købers ansvar

Det er køber som har ansvar for at få afmeldt bilen og registreret den i sit nye navn, når det er i en brugtbilshandel. Dette gør køber nemmest på SKATs hjemmeside, hvor der blot skal bruges et NemID, registreringsnummer og stelnummer.

Når en bil skal omregistreres, bliver der af SKAT opkrævet et lille symbolsk beløb. Her er det op til køber og sælger at finde ud af, hvem der skal dække denne afgift. Ofte er det sælgeren som dækker denne. Hvem det bliver skal gerne stå på slutsedlen, så der ikke kommer nogen tvivl om dette.

Der kan også med fordel stå, hvem der står for omregistrering, så I får dette nedskrevet på skrift. Det er en stor fordel at gøre alt for klart og forståeligt som muligt, så hverken køber eller sælger kommer i tvivl eller føler sig snydt. 

Sælgers ansvar

For sælger er det vigtigt at kende til omregistreringsprocessen. Det tager omkring tre uger at få en bil registreret om til den nye ejer. Under disse tre uger er det sælgers ansvar at betale afgift på bilen og ikke mindst også at betale forsikring på bilen.

Af denne årsag kan det være en god idé at have en klar og eksplicit dato for, hvornår omregistreringen senest skal være trådt i kraft, og altså også for, hvornår den rigtige overdragelse af bilen kan ske. For sælger er det vigtigt at have styr på, at bilen er blevet omregistreret korrekt, så sælger ikke skal blive ved med at have ansvaret for bilen. Her er det en god idé at undersøge hos motorregisteret, om bilen er blevet registreret hos en ny ejer.

Er bilen ikke blevet registreret hos den nye ejer endnu, kan du tage din slutseddel med ned til motorkontoret, hvor de kan hjælpe dig videre – så længe du har datoer på slutsedlen.

Potentielle fejl i slutseddel

Det kan være en god idé at være bevidst om de typiske fejl der kan forekomme på en slutseddel – nemlig så de kan undgås. En typisk fejl kan være noget så simpelt som at fejlinformere omkring bilen.

Dette kan være, hvis der ikke præcis og korrekt står, hvilken bil der bliver købt, og hvad den indeholder – for eksempel hvis der er lavet ændringer på bilen, som kunne være i form af en ændring eller udskiftning af motor som ikke stemmer overens med den originale motor i bilen.

Det er også vigtigt, at det er den rigtige pris, der står på slutsedlen. Bliver prisen altså ændret undervejs, så skal du ændre dette, så den præcise pris står på sedlen ved overdragelse.

Det kan også være noget så simpelt, som hvis bilen er blevet omlakeret, eller hvis der ikke bliver angivet en dato for levering af bil. Det er vigtigt, at en slutseddel indeholder den korrekte information, så I ikke risikerer, at den ene part dropper handlen eller bliver snydt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: