fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Retro Honda Civic kommer i 2019

Posted on
Retro Honda Civic kommer i 2019

Den ser uber cool ud og kommer angiveligt på markedet i 2019. Hondas bud på en retro Honda Civic hedder Honda Urban EV, og er et godt bud på en minibil til byen. Og så er det en elbil!

Designet fører tankerne tilbage til 1970’ernes Civic med en klar hatchback profil, runde forlygter og en bred ”grill” foran, som nu er en skærm og kan vise beskeder (bagenden har også en skærm) – den kan fx skrive ”hello” eller “thanks”. Sidstnævnte virker sådan lidt ”hvad-skal-man-dog-med-det-agtigt”, men det typisk japansk. Hvis du nogensinde har prøvet at køre bil i Japan, skinner den høflige kultur klart igennem på vejene. Hvis man fx gør plads til en bil i en indfletning, ser man typisk, at den bil, man lukker ind, blinker et par gange med advarselsblinkene, for at sige tak. Jo jo, de er meget høflige, de japanere.

Honda Urban EV, som blev vist som en konceptbil på Frankfurt biludstilling i slutningen af 2017, har i kabinen en bred bænk som sæde og en bred skærm, som udgør instrumentbrættet. Jeg tvivler på, at ”bænken” vil overleve i en produktionsklar version, men mon ikke skærmen overlever og bliver fast inventar i den færdige model. Dørene i konceptmodellen åbner i øvrigt bagud.

I konceptmodellen er sidespejlene erstattet med kameraer og skærme i dørsiderne.

Honda Urban EV har et system, som Honda kalder ”Automated Network Assistant”. Honda hævder, at systemet kan mærke hvilket ”humør” du er i, sammenligne med tidligere erfaringer og komme med anbefalinger til din kørsel. Det lyder ret flippet, men er nok en form for kunstig intelligens, som vi kommer til at se i en eller anden form i fremtidens biler.

Honda har bekræftet, at Urban EV er klar i 2019. Og det skulle være med meget få ændringer i forhold til den viste konceptmodel. Jeg krydser fingre for, at de har mod til at føre modellen ud i livet. Vi har brug for biler som Honda Urban EV i gadebilledet. Jeg bliver i hvert fald i godt humør af at kigge på den.

Rendyrket retro! Inspirationen fra Honda Civic fra 1970’erne (venstre) skinner klart igennem.

Designelementer i den nye Honda Urban EV. Steve Jobs/Apple har ikke levet forgæves!

Foto: Honda

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: