fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Casper Santin

Posted on
Mød ugens profil Casper Santin

Casper er CEO i Classic Car House, som er et nyt projekt og et fællesskab for klassiske biler. Ambitionen er at skabe et sted for alle med interesse i klassiske biler med et levende oplevelsesunivers og samlingspunkt centreret omkring passionen for klassiske biler.

Classic Car House åbner et museum med klassiske biler i det gamle Landbrugsmuseum i Kgs. Lyngby. Stedet og de omkringliggende bygninger skal danne ramme for en lang række aktiviteter – bl.a. en klub for klassiske bilentusiaster med relevante arrangementer og mulighed for at få opbevaret og repareret sin klassiske bil. Der vil også være faciliteter til mærkeklubber for klassiske biler. Classic Car House åbner en café og etablerer konference/eventlokaler, som kan bruges af alle interesserede. Der vil formentlig også blive etableret nogle butikker.

Det er K.W. Bruun, som står bag Classic Car House, og lokationen er bl.a. valgt fordi K.W. Bruun-familien har rødder tilbage i Kgs. Lyngby. Målet er at åbne huset i foråret 2023, men allerede nu afholdes der træf og events i lokalområdet, og klubaktiviteterne er så småt startet op.

Caspers rolle er at styre etableringen af Classic Car House og sørge for, at de rette mennesker kommer ombord. Han har en baggrund fra oplevelses- og eventindustrien – bl.a. hos Rekom Group og Brøndby IF – og har tidligere arbejdet i fødevareindustrien. Han startede som CEO for Classic Car House i marts 2021 og glæder sig til at arbejde med klassiske biler, som er en ny verden for Casper.

Billede: Arkitekt Lundgaard og Tranbergs idéforslag

Hvad har du i din egen garage?

Jeg kører i en syvsæders Peugeot 5008. Det er en dejlig og praktisk bil med plads til hele min store familie med fire børn. Jeg har ikke en klassisk bil endnu, men det skal jeg have på et tidspunkt. Jeg kører nogle klassiske biler, når vi skal til træf, og det er fantastisk at opleve, hvordan det er at køre i sådan en.

Hvilken bil var din første?

Det var en Opel Kadett Van fra 80’erne. Jeg købte den, da jeg var 19, og bruge den bl.a. til at komme ud og dykke. Der var god plads til alt udstyret og den var virkelig praktisk.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Lige nu har jeg firmabil. Jeg har tidligere været mest til at købe mine biler. Hvis du udelukkende kigger på klassiske biler, er køb helt klart det foretrukne for mig.

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet eller hjernen?

Dagligdagsbilen vælges ud fra fornuftige og praktiske behov. En klassisk bil vil jeg vælge mere med hjertet. Der er nogle fantastiske historier omkring mange klassiske biler, som går lige i hjertet.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Storheden, viljen og passionen i det vi bygger, imponerer mig. Det er et stort engagement, som K.W. Bruun ligger i projektet, og det kommer fra hjertet. De rammer, vi har valgt, er bevaringsværdige, og alt bliver lavet rigtigt. Det er fx de gamle vinduer i landbrugsbrugsmuseet, som pilles ud, restaureres og sættes tilbage.

Det har været en stor oplevelse at være til træf og mærke den stemning, der er til sådan et arrangement. Classic Car Festival ved Sorgenfri Slot i august står som en kæmpe oplevelse. Meget skulle gå op og vi var meget afhængige af godt vejr. På selve dagen var der strålende solskin og vi havde over 800 klassiske biler registreret til festivalen. Det var en kæmpe oplevelse, som jeg glæder mig til at få flere af. Vi afholder Classic Car Festival igen 14. august 2022, og jeg er allerede i gang med at tænke over, hvordan vi kan gøre det endnu bedre.  

Classic Car Festival ved Sorgenfri Slot. Foto: Classic Car House.

Hvilken klassiker ville du selv vælge?

Der er nogle af de ældre Ferrarier, som har nogle fantastiske linjer og har betydet meget i designverdenen. Jeg er ret vild med den, som Magnum kører i – den røde Ferrari 308 GTS Quattrovalole. Det var helt sikkert noget jeg drømte om mens serien kørte over skærmen. Hvem ved – måske drømmen fra dengang en dag bliver virkelighed.

Men mindre kan også gøre det. Til kulturnatten kørte jeg i en Peugeot 504 Coupé til et arrangement ved Transportministeriet, og den taler virkelig også til mig. Den har en stil og nogle linjer, som kan noget. Og så har den godt med kræfter.

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Ikke hvad jeg kan komme i tanke om. Heldigvis.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Det er et spændende spørgsmål. Jeg talte for nyligt med nogle fremtidsforskere, og der er ingen tvivl om, at bæredygtighed fylder mere og mere. Vi kommer nok også til at se færre biler i byerne.

For klassiker- og veteranbiler tror jeg, at der vil være et marked for det, og forhåbentlig et marked i vækst. Hvor og hvordan de klassiske biler må køre i fremtiden, ved jeg ikke, men det at passe og vedligeholde en gammel bil, tror jeg ikke forsvinder. Det er lidt ligesom med ure og vin, hvor du kan blive ved med at fange folk. Udlejning af klassiske biler tror jeg også vil være noget, der kunne vinde frem. Det er i hvert fald noget, vi kigger på at tilbyde i Classic Car House.

Elbilen er den vej, verden har valgt at gå. Jeg tænker, at når batterierne bliver endnu bedre, er der flere, der ryger med på bølgen.


www.classiccarhouse.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: