fbpx
 
Categories ELBILmagasinet, Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Gro Flaaten

Posted on
Mød ugens profil Gro Flaaten

60 år og redaktør på ELBILmagasinet i Norge

Jeg har startet ELBILmagasinet og skriver om biler, fortrinnsvis elektrifiserte, hybrider og plug-ins, siden det er den veien bilbransjen kjører.

ELBILmagasinet er foreløpig på nettet og jeg bygger det gradvis opp. Til høsten vil det utgis i trykket format og jeg håper at danskene også vil like og ha glede av det. ELBILmagasinet legger fokus på det praktiske rundt elektrifisering og det er også viktig at kvinner vil lese innholdet vårt.

Hvad bil kører du i for tiden?:

Jeg testkjører en Volve V60 T8 Twin engine R-design, dvs en plug-in hybrid med 390 hk.

Hvilken bil var din første?

En VW 1300 boble som var beige. Jeg kalte den Ingolf (Ingen-Golf), siden jeg ønsket meg Golf… Jeg kjøpte den da jeg var 18 år. Min andre bil, var en Golf GTI. Den var mørk grønn med gullfelger og helt ny. En fantastisk bil.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Det kommer helt an på behov. Det skjer så mye med bil for tiden at leasing kan være en god løsning hvis man vil ha egen bil og kjører mye. Abonnement er det beste alternativet for dem som bor urbant og ikke trenger bil til daglig.

Når du skal have ny bil, vælger du så ”mest med hjertet” eller ”mest med hjernen”?

Jeg velger med hjertet og innbiller meg at det også er fornuftig. Jeg ville for eksempel aldri kjøpe en grå bil, selv om det er fornuftig av hensyn til gjenkjøpsverdi osv. Grå biler er kjedelig og en kul bil skal ikke ha en kjedelig farge. Jeg liker også biler som går fort, selv om fartsgrensene må holdes. Det er ikke fornuftig å kjøpe en bil med mer enn 350 hk, men det er likevel det jeg ville gjort.

Hvornår startede din passion for biler?

Den startet da jeg fikk førerkort, men forsterket seg da jeg kjøpte Golf GTI som 22-åring og deretter Fiat Abarth m.fl.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Her må jeg velge, fordi jeg har flere. I 2016 fikk jeg være en del av Renault sitt team i e-Rallye Monte Carlo. Vi var fire biler, dvs den gang den nyeste modellen Zoë med 300 km rekkevidde. Jeg var sjåfør og Adriana Karembeu var min kartleser.

Adriana er en celebritet i Frankrike og var leid inn for å få litt PR på den nye Renault Zoê. Siden hun ville være kartleser (hun har blant annet deltatt i Rally Monte Carlo Historique med sin mann) måtte Renault finne en sjåfør. Det ble meg! Det var flaks, fordi Roger Andersen, markedsdirektør i Renault Norge, var på bilmessen i Paris og tilfeldigvis fikk vite at de trengte en kvinnelig sjåfør til Adrianas bil. Han foreslo meg og sånn ble det. Jeg ble en del av et fransk team og har sjelden følt meg mer inkludert.

Vi kjørte fra Fontainebleau (utenor Paris) til Monte Carlo med etapper underveis og de avsluttende i de kjente, svingete veiene i Monte Calro. Det var fire døgn med lite søvn, mye kjøring og veldig mye moro.

På grunn av Adriana fikk vi VIP behandling, men det var også en del styr med paparazzies som forsinket oss osv. Det var en opplevelse jeg aldri vil glemme og jeg kan definitivt tenke meg å kjøre e-Rallye igjen. Det var fantastisk moro og jeg ble også fan av å kjøre elbil. I ”serpentinenveiene” utenfor Monte Carlo følte jeg at jeg danset med bilen.

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

Jeg ville værte en Mercedes-Benz 300 SL Gullwing. Det er en legendarisk bil som ingen ville finne på å destruere. En bil som blir pusset og behandlet med største ydmykhet. En udødelig bil. 😊

RM Sotheby’s

Hvilken bil er din drømmebil?

Det må være en elektrisk Pininfarina Battista. Den, etter min mening, kuleste elbilen som finnes! Den har ca 1900 hk, gjør 0-100 km/t på under to sekunder, kan kjøre i 350 km/t og den ser fantastisk kul ut.

Pininfarina

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Ja, jeg kjøpte en brukt Renault 5, sommeren 1987, som havarerte rett utenfor Oslo, da jeg og søsteren min skulle på bilferie til Italia. Vi fikk låne en Fiat 131 Millefiori som erstatning. Den holdt til vi kjørte ned Grossglockner passet. Der røk bremsene.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Jeg tror de gjør det samme som oss i Norge. De kjører elektrisk.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid?

Jeg forventer mye av alle, men vil gjerne være solidarisk med svenskene og si Volvo/Polestar. Volvo er alene om å lage biler i Norden. Det er unikt. I tillegg har de klart å manifistere seg som ”den sikreste bilen”. Jeg forventer at de fortsetter sitt fokus på sikkerhet og trygghet, kombinert med komfort og ny teknologi.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: