fbpx
 
Categories Annonce

Prøv at købe brugte reservedele næste gang, du skal en tur forbi mekanikeren

Posted on
Prøv at købe brugte reservedele næste gang, du skal en tur forbi mekanikeren

Som bilejer er der mange løbende udgifter, som hele tiden skal afholdes. Der er udgifter til brændstof, forsikringer, grøn ejerafgift og mekaniker. Sidstnævnte udgift kommer som oftest uanmeldt og på et ubelejligt tidspunkt. En tur hos mekanikeren kan hurtigt vise sig at blive en dyr fornøjelse. Der er dog heldigvis en måde, hvorpå du kan skære lidt af mekanikerregningen – nemlig ved selv at købe dine reservedele til din bil. Vi har samlet en række tips og gode råd til, hvordan du kan spare penge på din reservedele.

Her kan du købe reservedele

Du kan naturligvis altid købe reservedele til din bil via din mekaniker eller dit autoriserede værksted. Disse steder bestiller deres reservedele hjem, og du har derfor ingen eller kun ringe indflydelse på prisen på disse dele.

Du kan også vælge selv at købe eller bestille dine reservedele hjem. Det kan du enten gøre hos en autoophugger eller online. Der er forskellige sites, der fungerer som lager eller markedsplads for reservedele fra autoophug. Reservedelene kan du naturligvis også købe nye.

Hvis du selv køber dine dele til bilen, kan du i langt højere grad selv vælge hvilken pris, der bedst passer din pengepung. Mangler du flere forskellige reservedele, kan du forsøge at få rabat på det samlede køb.

Det selv at skulle bestille sine reservedele hjem betyder også, at der skal investere lidt ekstra tid på at finde de rette dele til den rette pris og på at skulle bestille dem hjem eller afhente dem direkte hos en autoophugger. Alt det arbejde klarer en mekaniker eller et værksted automatisk for dig, hvis du vælger at lade dem stå for hele processen.

Du kan også købe brugte reservedele

Der er et stort marked for brugte dele i Danmark, og det betyder, at der er stort udvalg af dele at vælge imellem. Når du køber brugte reservedele, gør du både din pengepung og miljøet en stor tjeneste. Rent økonomisk er det en god investering, da brugte dele er billigere end nye. Miljøet belastes heller ikke i så stor grad, når genbrug kan erstatte produktionen af nye dele.

Hvad er fordele og ulemper ved brugte reservedele?

Inden du beslutter dig for at prøve at købe brugte dele, er det en god idé først at overveje både fordelene og ulemperne ved dette valg.

En af de største fordele ved at købe brugte dele til din bil er helt afgjort prisen. Du kan spare helt op til 20 % af prisen på de brugte i forhold til nye reservedele. Tænk på, hvor mange penge det kan løbe op i på ganske kort tid.

En anden fordel er hensynet til vores klima og miljø. Fremstilling af reservedele er hårdt for miljøet, og det udleder samtidig meget CO2. Når du vælger de brugte dele, sparer du vores klode for en masse forurening. Tag derfor det grønnere valg, hvis du gerne vil bidrage til bæredygtigheden.

En af de største ulemper ved brugte dele er, at de har været brugt i en anden bil, og at de ikke kommer spritnye fra fabrikken. Der vil derfor ikke være tale om den samme kvalitet, som en helt ny del besidder.

Når du får dine reservedele via et autoriseret værksted, er du garanteret, at værkstedet benytter originale reservedele eller af en tilsvarende kvalitet som den originale. Det kan give en stor sikkerhed at vide dette som bilist. Det vil også være afgørende for en fremtidig salgspris, hvis du vælger at sælge din bil på et tidspunkt. Det er i hvert fald værd at få nævnt over for en fremtidig køber, at din bil udelukkende består af originale dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet