fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Sådan gør du din bil forårsklar

Posted on
Sådan gør du din bil forårsklar

Bringes i samarbejde med Bilhandel.dk – sammen guider vi til, hvordan du gør din bil klar til forår, sol og sommer.

Nu er foråret for alvor skudt i gang, og sommeren står for døren. Det betyder, sol, varme og en masse udflugter ud i det danske land. Derfor skal din bil også være helt klar til forår og sommer. Vinterdækkene skal af, og sommerdækkene skal på. Når solen begynder at skinne igennem, skal din bil selvfølgelig også gøre det. Men hvor skal du starte, og hvad er det lige, der skal til, for at din bil bliver helt klar til forår og sommerens mange udflugter og ferier? Her kan du læse om, hvordan du gør din bil forårsklar.

Hvis du mangler en bil, som du kan gøre forårsklar, kan du finde din bil på Bilhandel.dk.

Få bilen til at skinne som solen selv

Et godt sted at starte, når du går i gang med den årlige forårsklargøring af din bil, er udvendigt. Din bil er i løbet af efteråret og vinteren blevet udsat for mudder, sne og ikke mindst salt fra vejene. Det sætter sig alt sammen i hjørner og sprækker på din bil. Det er ikke altid, vi får det fjernet i løbet af de kolde vintermåneder, så husk at komme godt rundt i hjørnerne.

Når du vasker din bil, kan du også med fordel gå den igennem for eventuelle skader eller ting, som skal repareres. Du kan for eksempel tjekke, om dine vinduesviskere er intakte. Lygterne er også vigtige at gå efter i forbindelse med forårsrengøring. Så tjek at der er lys i alle lamper.

Af med vinterdækkene og på med de nye

Det er også tid til at få vinterdækkene af og sommerdækkene på. Du har sikkert nogle sommerdæk liggende fra sidste år, men inden du sætter dem på din bil, er det en god ide at gå dem efter. Du skal kigge efter revner eller skader og sørge for udskiftning, hvis der er behov for det. Hvis du bruger et dækcenter, vil de typisk gøre dig opmærksom på, hvis der er dæk, som skal skiftes.

Bilens indre

Indvendig kan du med fordel starte med at tømme din bil for alt det, der ikke skal være det. Hvis du er en af dem, som har det med at lade papir og diverse ting ligge i bilen, er det også en god anledning at få ryddet op.

Når du har ryddet op skal bilen have en grundig støvsugning. En håndholdt støvsuger på el kan være handy at bruge. Brug evt. en børste som på slangen til at fjerne støv og andet skidt fra instrumentbrættet og fra sprækker, som er svære at tørre af med en klud. Brug en fugtig klud til at tøre de dele af, som tåler vand.

Til ruderne kan du bruge et rengøringsmiddel til glas og en fiberklud, som ikke efterlader fnug og striber på ruden.

Så er du færdig og klar til en god sommer i din bil. Rigtig god tur.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet