fbpx
 
Categories Annonce

Vær opmærksom på restgæld ved brugtbilskøb

Posted on
Vær opmærksom på restgæld ved brugtbilskøb

Står du overfor at skulle investere i din næste bil, og har du kig på en af de mange gode handler på brugtbilsmarkedet, så kan det være en god idé at kigge andre detaljer igennem end bilens køreevne, sikkerhed og udseende. På bilbloggen altombilen.dk kan du finde brugbar information om for eksempel restgæld i bil.

Få slået en handel af på et oplyst grundlag

Der er flere måder at erhverve sig en brugt bil på. Det kan være gennem en fysisk forhandler, en internetbaseret forhandler eller et køb af en fremmed privatperson eller en bekendt. De mange muligheder kan give forskellige fordele, men det kan også vise sig at være grunden til, at man pludselig står med ansvaret for en restgæld i bil, som man ikke vidste fandtes. 

Restgæld er et problem, der kan fikses ved at begge parter i en handel er oplyste og enige om præmissen for alt, hvad bilhandlen indebærer. Derfor kan det være en fin idé at aftale med sælger, at gælden skal afvikles før et ejerskifte, som en del af den handel, du er villig til at underskrive.

Find oplysninger om restgæld via bilens nummerplade

Man behøver ikke være ekspert i bilhandel eller arbejde med det på en daglig basis for at finde oplysninger om diverse biler. Ved at indtaste nummerplade er det faktisk muligt at slå en forbavsende masse informationer op om den bil, du påtænker at købe. En del af den information inkluderer heldigvis også, om der er eventuelt restgæld at være opmærksom på. 

Som bilejer er du ansvarlig for eventuelt restgæld ved private handler. Derfor er det vigtigt at beskytte sig selv i en brugtbilhandel og sørge for at foretage et informeret valg, der får dig som køber til at stå stærkere.

Hvis du køber en brugt bil hos en forhandler, er du dog bedre sikret, da forhandleren har pligt til at oplyse dig om restgæld i bilen.

Køb på tvangsauktion og slip for restgæld i bil

En måde at slippe for en eventuelt restgæld i din næste bil, er at deltage i tvangsauktioner. Her er loven indrettet således, at det aldrig er køber, der står for at afvikle eventuelt gæld. Det er en sag mellem personen, der har fået beslaglagt sit køretøj og politiet og andre involverede myndigheder. Derfor kan du roligt bare betale den auktionerede pris uden at skulle bekymre dig om grimme finansielle overraskelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet