fbpx
 
Categories Bilnyheder

BMW hopper med på bølgen af elbil SUV’er med iX3

Posted on
BMW hopper med på bølgen af elbil SUV’er med iX3

Under Beijing Auto Show har BMW løftet sløret for en iX3, som i bund og grund er en eldrevet X3. Den nye elbil skal bygges på det eksisterende BMW X3 chassis, som tilpasses, så der er plads til batterier og den eldrevne motor.

Tydeligt slægtskab med X3

Slægtskabet med BMW X3 er ret tydeligt. Og tak for det. Jeg har aldrig forstået, hvorfor elbiler skal se så væsentligt anderledes ud end de modeller, vi er vant til fra de benzin- og dieseldrevne versioner (fx BMW i3). Fronten adskiller sig dog noget, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. På bagenden ser vi to blå designeffekter placeret der, hvor vi normalt er vant til at se udstødningsrør. Det understreger, at iX3 kører på el og dermed ikke sviner med skadelig CO2 på sin vej.

270 hk og en rækkevidde på 400 km

De foreløbige specifikationer lyder på 270 hk og en rækkevidde på omkring 400 km. Det burde være nok til almindelig daglig brug.

BMW har endnu ikke frigivet billeder af kabinen. Men hvis den får et løft, er det bestemt positiv, da BMW i min optik har været lidt for konservative i designet indendørs. Der er ikke sket meget over de sidste 10 år. Så her synes jeg bare, at BMW skal fyre den af.

Priser ved vi endnu ikke noget om. Men billig bliver den næppe.

Det er fedt at se, at BMW endelig hopper med på bølgen af elbil SUV’er, hvor også Mercedes og Audi er i fuld gang. Jaguar har allerede taget føring med deres I-PACE.

Se mere BMW iX3 i denne video:

 

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: