fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Fem svedige retrobiler til strandturen

Posted on
Fem svedige retrobiler til strandturen

Der er gået Californien i den danske sommer og turene til stranden er mange. Om du skal en tur til Amager Strandpark mod øst eller Rømø mod vest, så skal du selvfølgelig ankomme til stranden med stil. Kigger du på hipsterstranden Venice i Los Angeles er trenden helt klart at køre rundt i retrobiler. Og helst med et surfboard på taget. I USA er retrobilerne ved Venice et mix af amerikanske- og europæiske biler lige fra Dodge til VW Beetle.

VW Beetle

Her er et bud på fem retrobiler, som vil gøre sig godt til strandture under vores himmelstrøg.

VW Rugbrød

VW Rugbrød
Foto: Robert Kerian
VW bus – eller rugbrødet, som mange kalder den – er en total klassiker i mange dele af verden. Meget anvendelig og praktisk til strandture. Der er noget hippie over den. VW har lavet en ny version af bilen, som bliver en ren elbil. Bilen på billedet er fra 1964.

 

Citroen Méhari

Citroen Mehari
Foto: Citroen
Méhari er baseret på Citroën Dyane 6 og har et karosseri af gennemfarvet plast. Motoren er på beskedne 28,5 hk – tilgengæld vejer bilen ikke meget. Méhavi – som betyder dromedar – kører fremragende i terræn og bilen blev da også anvendt af den franske hær. Bilen blev produceret mellem 1968 og 1988.

 

VW Golf Cabrio

VW Golf Cabrio
Foto: Volkswagen
Vi kommer ikke uden om den: Den populære VW Golf Cabrio. Elsket blandt både mænd og kvinder. En af mine gode venner havde en Golf Cabrio fra 80’erne, og i den var vi en del ture på stranden. I dag er udbuddet af cabrio’er eksploderet, så Golf’en har fået en del mere konkurrence og ses ikke så ofte i gadebilledet mere.

 

VW 181

VW 181
Foto: Volkswagen
Produceret i 1968-1983 oprindeligt til den tyske hær. Men også solgt under forskellige navne som Kurierwagen i Tyskland, Trekker i England og Thing i USA, Mexico og Sydamerika. Bilen deler teknik med den klassiske VW Beetle og VW Rugbrød. Nogle kan måske huske Sandra Bullock drøne rundt i en gul “Thing” i den halvsløje film Speed 2.

 

Citroen 2CV

Citroen 2CV
Foto: Citroen
Med et stoftag, som manuelt kan rulles tilbage, må 2CV være 100 % strandklar. Mere praktisk og charmerende bliver det ikke. Der er nogle håndfulde til salg på nettet – men du skal nok smide omkring 100 K for en renoveret version.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: