fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Gør det selv: Sådan skifter du forlygtepærer i din bil

Posted on

Når du opdager, at en forlygtepære skal skiftes, er det vigtigt, at du gør det hurtigst muligt af hensyn til din egen og andres sikkerhed. I mange tilfælde er det nemt at skifte en defekt forlygtepære selv, og det kan ofte gøres hurtigt.

Sådan vælger du forlygtepære

Først skal du undersøge, hvilken type forlygtepære der er i den bilmodel, du har. Dette kan du se i bilens instruktionshæfte eller du kan undersøge det ved at læse om din bil på nettet. Der findes mange forskellige typer forlygtepærer, men de mest gængse er halogenpærer med betegnelser som H1, H4 og H7.

Alle forlygtepærer har en betegnelse med et eller flere bogstaver og et tal, så når du først ved, hvilken pære du skal bruge, er det nemt at finde frem til den rigtige.

Hvis du er i tvivl om hvilken forlygtepære, du skal bruge, kan du afmontere den defekte og se hvilken model der står skrevet på den.

Forskellen på forlygtepærer er hvor meget lysudbytte, de giver, og hvor lang levetid, de har.

Billedkilde: online butik bildeleshop.dk

Farver i forskellige forlygtepærer

En højt ydende forlygtepære har ofte en mere blålig og kølig farve som du fx ser med LED lys. Mange nye biler har i dag LED lys, som har en længere holdbarhed. Målestokken for farven måles i kelvin og er som regel mellem 3000-6500.

Det er udelukkende forlygtepærer med kølig blå og normal svag gul farve, der er lovlige at anvende. Hvis du er i tvivl skal du altid sørge for at spørge om råd.

Sådan skifter du selv en forlygtepære

Adgangen til at skifte forlygtepære sker – i de fleste bilmodeller – gennem motorrummet. Du kan i bilens instruktionsbog se, hvordan du får adgang til forlygtepæren.

  1. Kig i din instruktionsbog og se trin for trin hvordan du skifter forlygtepærer
  2. Åben motorrummet
  3. Find bagsiden af forlygten og afmonter bagbeklædningen
  4. Forlygtepæren er typisk fastgjort med en clips, som du skal løsne
  5. Ledningen til forlygtepæren afmonteres
  6. Du kan nu fjerne den defekte forlygtepære og indsætte den nye
  7. Monter clips, ledning og bagbeklædning igen

Husk altid at tjekke, at bilen lyser som den skal, når du har skiftet en forlygtepære. Det er vigtigt at du tjekker, at forlygtepæren ikke lyser for meget eller for lidt.

Er du i tvivl om, hvordan du skal skifte forlygtepære, så spørg altid om råd.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: