fbpx
 
Categories Annonce

Hvilke bilfarver er bedst for dig?

Posted on
Hvilke bilfarver er bedst for dig?

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når man skal købe sig en helt ny bil. Hvor stor er den, er der tre sæder bagi, plads i bagagerummet, kilometer på literen osv. Men en faktor, som måske er blevet lidt undervurderet, er bilens farve.

Tro det eller ej, men det betyder meget af praktiske og mentale årsager, hvilken farve din bil har. Lad os dykke lidt mere ned i de fordele, forskellige farver har.

Sort og hvid – De mest populære farver

I dag er farvepaletten på biler ikke utrolig spændende. Biler sælges og købes typisk i sort eller hvid. Det er fordi, det er relativt uskyldige og neutrale farver. Og det er en af fordelene ved begge farver: de er ikke opsigtsvækkende eller skarpe for øjnende. Og det er behageligt.

Sort har selv en anden fordel. Når biler kører, så bliver de beskidte. Men når en bil er sort, så ser man ikke skidtet specielt tydeligt. Derfor kan man typisk strække bilvasken længere, end man kan med andre farver. Her lider hvid lidt af et knæk. Her er skidtet langt mere tydelig på grund af farven, og er umuligt at gemme. Til gengæld bliver hvide ikke lige så varme i sommersolen, som biler der er sorte som de sorteste blækpatroner.

Grøn og gul – Mere spændende?

Grønne og gule biler har oplevet et skarpt popularitetsdyk de seneste par år. Man ser ikke frygtelig mange af dem, og når man endelig ser en gul bil, så er man tvunget til at give ens medpassager et klask efterfulgt af det klassiske udråb: ”Gul bil!”. Hvorfor ser vi ikke flere af dem?

Gul er en ret skarp farve, og i et land som Danmark hvor vejret ofte er gråt, så står farven endnu mere ud. Det kommer hurtigt til at virke malplaceret. Grøn kan være en del mindre iøjnefaldende, specielt hvis det er en mørkegrøn farve. Den farve smelter nemlig ind med den omkringliggende natur. Grøn er desuden også en behagelig og rofremkaldende farve.

Rød og blå – farlig og fredfuld

Røde biler ser man ikke så mange af heller. Og forklaringen er meget ens med det, vi sagde om den gule. Rød udstråler dog også noget helt andet: fart og fare. Det er en signalfarve, som man lægger mærke til.

På den anden hånd er blå langt mere populær, og det skyldes at det er en farve, der fremkalder ro. På samme tid er det også en farve, der ikke skiller sig alt for meget ud, når årstiderne ændrer sig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: