fbpx
 
Categories Biltest

Mine svigerforældre har fået ny bil

Posted on
Mine svigerforældre har fået ny bil

For nogle måneder siden fik jeg en SMS fra min svigerfar. Han ville høre, om jeg kunne tage med ud og kigge på ny bil til dem. Det ville jeg selvfølgelig gerne!

For mine svigerforældre er bilen primært et transportmiddel som bringer dem fra A til B. De kører typisk 25-30.000 km om året og deres primære krav til bilen er at den er praktisk og driftssikker. Og så skal der være “value for money” – billig i drift og i anskaffelsespris.

Deres gamle bil – en Skoda Fabia Combi fra 2007 – var blevet træt. De har været glade for bilen og ville gerne have en Skoda igen.

Min svigerfar havde fundet et lettere brugt eksemplar – en Skoda Fabia Combi fra 2016 med automatgear. Den stod hos Skoda i Gladsaxe. Vi tog ud til forhandleren en søndag i efteråret, og min svigerfar fik en prøvetur. Fin bil. Meget praktisk. Pænt rummelig. Men ikke særlig meget udstyr.

Hos forhandleren kunne vi se, at de havde en kampagne på en ny Skoda Fabia Combi med en del udstyr. Den stod til samme pris som den 1-år brugte, som vi prøvekørte. Her skulle der dog ca. 20 k mere på bordet for at få automatgear.

Vi tog hjem fra forhandleren lidt senere, og jeg kunne fornemme, at min svigerfar var lidt i tvivl om, hvilken han skulle vælge.

En måned senere fik jeg en ny SMS fra min svigermor. Hun skrev at de havde været en tur i Sverige for at besøge nogle venner – og at de kørte i deres nye Skoda. Nu var jeg selvfølgelig nysgerrig efter at finde ud af, hvad de havde valgt.

Valget faldt på den nye Skoda med mere udstyr og uden automatgear. Umiddelbart value for money.

Da vi sidst havde besøg af dem, var jeg ude og se deres nye bil. Den var jo fin. Ny. Duften af ny bil var der bestemt. Og masser af udstyr. Jeg spurgte om de var glade for den. “Jooooh” sagde min svigerfar. “Den er da OK. Men…. alt det der udstyr – det er som om det hele er blevet lidt for avanceret”. Jeg fik straks en fornemmelse af, at de måske lidt havde fortrudt deres valg. Og havde jeg i virkeligheden ikke talt varmt for at vælge den nye med kampagneprisen, fordi den i min optik gav mere “value for money” med alt det udstyr?

Det fik mig til at tænke over, at “Value for money” ikke altid handler om hvor meget bil og hvor meget udstyr jeg får for mine penge. Det handler også om “får jeg en bil, som jeg bliver glad for”. En bil som jeg synes er brugervenlig og som jeg kan finde ud af at bruge i dagligdagen. Og som opfylder de behov og de krav, jeg har til en bil.

Jeg tænker, at mine svigerforældre nok lærer at bruge alt det nye på et tidspunkt – og med tiden vil sætte pris på det. Men måske havde den anden bil de kiggede på i virkeligheden været et bedre valg for dem…

Foto: Skoda

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: