fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Christian Mauricio Carlsen

Posted on
Mød ugens profil Christian Mauricio Carlsen

30 år, rapper og museumsvært på RAGNAROCK

Christian er vild med hiphop og har rappet i 16 år. Han går under rapper-navnet MC CAFFE. Professionelt arbejder han som museumsvært på RAGNAROCK i Roskilde, som er et museum om pop, rock og ungdomskultur lige fra Gasolin’ til Suspekt.

På museet underviser Christian folkeskoler og gymnasier i, hvordan man rapper, og han introducer museets gæster til ungdomskulturen gennem årene. Han har været på museet i fire år og har været med til at starte det op.

Christian har uddannelsesmæssigt en baggrund fra detailhandel hos Coop og Salling Group, hvor han er uddannet som salgsassistent.  

Og så har han en kærlighed til en klassisk blå Volvo Amazon fra 1966, som han har haft i lidt over et år.

Christians blå Volvo Amazon kan opleves hos Volvo Nellemann i Roskilde frem til 20. marts 2020.

Hvad har du i din egen garage?

Der står en Volvo V50, som er min hverdagsbil, og en klassisk Volvo Amazon fra 1966, som er min hobbybil.

Jeg blev inspireret til at købe en veteranbil gennem hiphop-musikken med en reference til West Coast-kulturen, hvor Dr. Dre og 2pac kørte rundt i gamle amerikanerøser som Chevrolet Impala. Jeg drømte om at få en klassisk bil men fandt også ud at, at jeg gerne ville have en som passede ind i mit liv i Danmark. Her er det tætteste vi kommer på en dansk bil en svensk Volvo.

Jeg fandt den blå Amazon på DBA og tænkte, at farven var for fesen – jeg ville egentlig hellere have en rød eller sort. Men da jeg så den i virkeligheden, var jeg ikke i tvivl. Det skulle være den. Den fejede simpelthen benene væk under mig. Det var som om, at jeg fandt bilen – og bilen fandt mig. Jeg har haft den siden februar 2019 og er vild med den opmærksomhed, som den giver.

Hvilken bil var din første?

Min første bil var den Volvo V50, som jeg har nu. Den har jeg haft siden 2013.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Mit kørselsbehov er ikke så stort, da jeg både bor og arbejder i Roskilde. Jeg køber helst mine biler, men kan godt se fordelene i leasing. Min Volvo V50 har nogle år på bagen, og dermed dukker der også reparationer op. Det giver en usikkerhed rent økonomisk. På den måde er leasing nok mere overskuelig – i hvert fald i forhold til at vide, hvad det helt præcist koster at holde bil.

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet eller hjernen?

Det er mest med hjertet. Volvo er i min optik en bil med meget hjerte. Det er Skandinavisk design, når det er bedst. Jeg er blevet forelsket i Volvo og er vild med de nære rødder, som der ligger i at køre i en bil fra Danmarks naboland Sverige.  

Hvornår og hvordan startede din passion for biler?

Det blev kickstartet med filmen ”The Fast and the Furious” i 2001. Jeg blev fanget af de hurtige biler og der var gang i den. Det synes jeg var fedt. Jeg var i praktik som mekaniker på grund af den film. Jeg elsker wau-effekten ved at komme kørende i en fed bil.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Den største oplevelse var da jeg fandt min blå Volvo Amazon. Jeg synes også det er fedt, når der ruller en lækker bil forbi, som får alt til at stå stille. Det at se en anden person der også er stolt over sin bil – er glad for den og gerne vil vise den frem – det er også en stor oplevelse for mig. 

Hvis du var en bil, hvilket mærke og model ville det så være?

Det er svært at sige. Men jeg tror det er noget med en gammel Chevrolet. Ligesom dem du ser i Cubas farverige gader. Jeg tænker på den gamle amerikanske øse, som står lidt rå og upoleret. Jeg kommer fra Sydamerika og der er noget med mine rødder, som får mig til at tænke på den.  

Hvilken bil er din drømmebil?

Volvo Amazon 123 GT sportsmodellen.

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Jeg blev taget lidt ved næsen, da jeg købte min Volvo V50 brugt. Da jeg havde købt den og kørte afsted i den, fandt jeg ud af, at udstødningen blev holdt sammen med en skruetvinge. Der var lidt for mange ting, som jeg skulle have været opmærksom på.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Helt bestemt elbiler. Men også masser af hybrid-biler. Jeg håber og tror på, at infrastrukturen vil blive udbredt, så det giver mening for flere at køre elbil. Det er bedre for miljøet. Jeg håber dog også, at der lejlighedsvis bliver mulighed for at køre i en benzindrevet veteranbil. Jeg har faktisk undersøgt, hvad det ville koste at få bygget min Volvo Amazon om til elbil. Det er mega dyrt, så det kommer nok ikke til at ske. Det ville faktisk også være lidt synd.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid – og hvorfor?

Jeg forventer mig meget af Audi. Rent designmæssigt er de gået i stå, og hvis de vil holde sig på toppen, skal de gøre noget drastisk. Jeg synes, de har behov for at nytænke og genopfinde sig selv rent designmæssigt. Og det tror jeg, de kommer til at gøre. Audi er jo et ambitiøst brand. Så jeg peger på Audi. 

Et andet mærke som jeg også har store forventninger til er Volvo. Volvo har de seneste år vist, at de kan designe flotte biler. Jeg forventer, at de gode tendenser fortsætter. Og så kommer de jo også med rene elbiler, som er et spændende nyt kapitel.

Christian har udlånt sin blå Volvo Amazon til Volvo Nellemann i Roskilde. De låner den i anledning af udstilling og salg af et CERTINA ur, som alle Volvo-ansatte fik ved Volvos 50-års jubilæum i 1977. Volvo Nellemann har et originalt ur til salg, som kan købes for 3.000 kr. Den blå Amazon kan ses hos Volvo Nellemann i Roskilde frem til 20. marts 2020.  
Volvo Amazon 121 (1966) – 75 hk – 4-trins gearkasse – 12,3 km/l – horisont blå.

Foto: Thomas Saks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet