fbpx
 
Categories Bilnyheder

Ny Audi e-tron – ikke først men bedst

Posted on
Ny Audi e-tron – ikke først men bedst

Audi har netop præsenteret Audi e-tron – en premium elektrisk SUV – i San Francisco under et spektakulært ”launch show”. ”Vi er ikke først – men vi er bedst” siger Audi om den nye Audi e-tron. Audi kalder den store event historisk og de indleder showet med at oplyse himlen over San Francisco med et stort antal lysende droner, som danner de fire Audi ringe på himlen (se video nederst i blogpost). Selvtilliden fejler intet hos den tyske bilproducent, og du kan ikke undgå at blive lidt grebet af stemningen under det store lanceringsshow. Audis lancering virker mere gennemført end den, vi så hos Mercedes for nogle uger siden, da Mercedes EQC blev lanceret.

Audi går all in med Audi e-tron

Audi mener, at tiden er inde nu, til at gå ”all in” på elektriske biler. Ambitionen hos Audi er, at hver 3. bil som ruller fra fabrikken er elektrisk i 2025. Audi har ikke været først på markedet for premium elbiler, og det er der, ifølge Audi, en grund til. Når Audi gør noget, skal det gøres ordentligt. Og en eldrevet Audi skal være 100 % Audi. I de kommende år vil vi se 20 nye modeller fra Audi som er elektriske eller hybrid.

Den nye Audi e-tron ser bragende godt ud. På fronten finder du fortsat en “single frame”, som må siges at være Audis signatur sammen med de fire ringe. “Single frame” på en Audi er en køler. Men på en elbil er der ikke er brug for en køler. Alligevel har Audi valgt at bevare fornemmelsen af en køler så deres designsprog går klart igennem.

Ny Audi e-tron
Der synes at være enighed om baglygtedesignet, som minder om det på Audi Q8, og Mercedes EQC og Porche Panamera.

100% Audi

Audi e-tron er 100 % Audi. Den er så støjsvag, at de har været nødt til at lancere virtuelle spejle for at forhindre vindstøj fra store, traditionelle sidespejle. Det er første gang, at en serieproduceret bil får denne feature.

Ny Audi e-tron
Virtuelle sidespejle er standard på den nye Audi e-tron.

Elektrisk quattro

Audi e-tron kan klare omkring 400 km på en opladning – afhængig af kørestil og øvrige forhold. 0-100 klares omkring de 5 sekunder. Audi e-tron kommer med det nye elektriske quattro firehjulstræk og et helt nyudviklet batteri samt kølingssystem. Der er gjort meget ud af, at bilen kan oplade hurtigt, samt indgå i den infrastruktur af ladestationer, som popper op rundt omkring i verden. Ved lanceringen blev der især zoomet ind på samarbejde med ”Electrify America”, som netop handler om at udbygge infrastruktur til opladning.

Samarbejde med Amazon

Audi forklarer ved lanceringen af den nye Audi e-tron, at bilen er førende på det digitale. Således er der indgået samarbejde med Amazon omkring Alexa og omkring levering af ladestationer til hjemmet. Alexa er en stemmestyret robot, som med Audi Data Connect forbinder din bil med dine øvrige devices.

Ny Audi e-tron
Audi e-tron ligner 100 % en Audi. Dog nu med skærm over dørhåndtaget indvendig, som er det nye “sidespejl” i en virtuel version.

Priser for Audi e-tron

Priserne i Danmark er endnu ikke meldt ud. Men i USA starter priserne fra $74.000. Der vil være en Edition One model fra $86.700 med ekstra udstyr. Sammenlagt vil der være tre modeller at vælge imellem.

Du kan tilmelde dig et nyhedsbrev hos Audi, så du får besked, så snart Audi e-tron kan bestilles.

Audi e-tron bygges i Bruxelles på et CO2 neutralt produktionsanlæg og forhandles gennem Audis verdensomspændende forhandlernetværk.

OPDATERING 4. OKTOBER 2018: Du kan nu forhåndsbestille din Audi e-tron. Priserne starter fra 1.130.000 kr. ved 40% afgift i 2019.

OPDATERING 10. JANUAR 2019: Listeprisen for Audi e-tron er 799.995 kr.

Foto: Audi

7 kommentarer

7 kommentarer

  1. NYHED: AUDI E-TRON TIL 799.995 kr.

    Til februar står Audis nye elbil e-tron klar til en lavere listepris end forventet. For 799.995 kr. kan den blive din

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: