fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Alfa Romeo Giulia GTA og GTAm

Posted on
Nyhed: Alfa Romeo Giulia GTA og GTAm

Inspireret af bilen fra 1965 af samme navn kommer nu den nye Giulia GTA og varianten GTAm. Med store kræfter, lav vægt og køreegenskaber i absolut topklasse, er der tale om en superbil til hverdagen.

I anledning af Alfa Romeos 110-års fødselsdag, bringer mærket en legende tilbage i form af Giulia GTA og den endnu mere hårdkogte version GTAm. Den nye GTA er inspireret af den oprindelige Giulia GTA fra 1965. I bedste italienske ånd står forkortelsen for Gran Turismo Alleggerita. Det betyder ‘lettet’ og refererer til vægten, der blev reduceret på den oprindelige Giulia GTA, mens effekten af motoren var øget. Den nye GTA følger den samme opskrift. Den er baseret på den i forvejen kraftfulde Giulia Quadrifoglio, men V6-motoren på 2.9 liter med biturbo er optimeret og yder 540 hk i den nye GTA og GTAm.

0-100 på 3.6 sekunder

Samtidig er der skåret 100 kg af vægten. Det er gjort ved hjælp af udbredt brug af letvægtsmaterialer. Som i Quadrifoglio er tag og køler af kulfiber, men det samme gælder også drivaksel, kofangeren foran, diffuseren, de forreste hjulkasser og indsatser på hjulkasserne bagtil. Motor, døre og ophæng af aluminium holder også vægten nede, ligesom der er anvendt kompositmaterialer til mange andre dele. I GTAm er vægten yderligere reduceret med motorsportsskålsæder med kulfiber samt vinduesrammer på sideruder og på bagruden med Lexan, der er et materiale, som kommer direkte fra motorsportens verden.

Resultatet er en vægt på blot 1.520 kg. Det giver et utroligt forhold mellem vægt og effekt på 2.82 kg/hk – det er det bedste i klassen og gør GTAm i stand til at levere ekstraordinære præstationer. Accelerationen er voldsom takket være Launch Control, og 0-100 km/t. tager blot 3.6 sekunder.

Optimeret med viden fra F1

Den nye GTA har fået en ny udstødning i titanium med to udstødningsmundinger, der er integreret ved siden af hinanden i midten af diffuseren. Den har også 20” fælge med center lock, der er brugt for første gang i nyere tid på en sedan. Bilens aerodynamik er blevet studeret nøje, for at forbedre den. Til den opgave har Alfa Romeo anvendt løsninger, der indeholder viden og erfaring direkte fra Formel 1 takket være samarbejdet med Sauber Engineering. Skørter og hækvinge er også tilpasset med samme formål. Køreegenskaberne og styring er forbedret med dæk, der er 50 mm bredere end på Giulia Quadrifoglio, samt nye fjedre, støddæmpere og bøsninger.

Indvendigt er instrumentbord, dørpaneler, handskerum og b-stolpe betrukket med Alcantara i bedste motorsportsstil, og det samme gælder dele af sæderne.

En superbil til hverdagen

GTA kommer med fire sæder, og hækvinge og frontspoiler er lavet til brug på almindelig vej. Med dørpaneler, sæder og ruder fra Giulia Quadrifoglio er GTA bogstaveligt talt en superbil til hverdagsbrug.

GTAm er også godkendt til almindelig vej, men kommer med to sæder, sekspunktsseler samt frontspoiler og en større hækvinge i kulfiber. I stedet for bagsæder er der et speciallavet område, der er betrukket med Alcantara, og som har fordybninger til hjelme og en brandslukker. GTAm har desuden styrtbøjle, ingen dørpaneler, en strop til at åbne døren fremfor et indvendigt dørhåndtag og detaljer i kulfiber i kabinen.

500 eksemplarer

GTA og GTAm kommer tilsammen i 500 eksemplarer. Købere får ikke bare en helt særlig bil, men også en tilrettelagt kundeoplevelse, hvor en udvalgt kunderådgiver følger en fra bestilling til levering. Derudover får man også et særligt velkomst-kit med en hjelm fra Bell med særlig GTA-udsmykning, køredragt, handsker og sko fra Alpinestars, et unikt dækken til at beskytte bilen og et særligt kørekursus, der er udviklet af Alfa Romeo Driving Academy.

GTA og GTAm appellerer til købere, der vil bruge dem på bane, men samlere har også interesse for bilerne, og Alfa Romeo Danmark har allerede fået de første henvendelser fra interesserede danske købere.

Prisen er endnu ikke fastlagt.

Kilde og fotos: Alfa Romeo

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: