fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Alfa Romeo Tonale

Posted on
Nyhed: Alfa Romeo Tonale

Elektrificeringen har nået det italienske mærke, som præsenterer den nye mellemklasse SUV Tonale i en plug-in hybrid-variant med 275 hk.

Designet på produktionsmodellen heldigvis tro mod det koncept, vi så på biludstillingen i Genève i 2019. Det er typisk Alfa Romeo med referencer til andre modeller i programmet og mulighed for ikoniske fælge med fem cirkler i 17’’ til 20’’, der oprindeligt stammer fra modeller som Alfa Romeo 33 Stradale fra 1960’erne.

I kabinen sørger et førerorienteret cockpit på 12,3” og et mix af aluminium, alcantara og læder for at skabe den rette stemning af sport og italiensk highend. Som standard kommer Tonale med et helt nyt infotainmentsystem på 10,25”, som holdes opdateret med Over The Air-opdateringer.

Masser af teknologi og helt ny blockchain service

Alfa Romeo lancerer en teknologisk nyhed, som kræver lidt forklaring. Det er baseret på blockchain og er et unikt, digitalt NFT-certifikat, der med tilladelse af ejeren samler en optegnelse af den individuelle bils historik. Certifikatet kan anvendes som garanti for, at bilen er blevet korrekt vedligeholdt og serviceret til gavn for bilens restværdi.

Med Alfa Connect Services får man adgang til status på bilen via sin smartphone: Fx hvor meget benzin og strøm der er på bilen og hvor bilen er placeret. Man kan også låse bilen op og i, tilgå bilens navigation, foretage opkald til callcenter i tilfælde af nedbrud og meget andet.

Alle nødvendige assistent- og sikkerhedssystemer er tilstede: Adaptiv fartpilot, vognbanecentrering, skiltegenkendelse, intelligent hastighedskontrol og Traffic Jam Assist, som automatisk styrer hastighed og afstand til forankørende. Der er ligeledes mulighed for blindvinkelalarm, Rear Cross Path Detection, der advarer mod biler fra begge sider, når man bakker, og 360 graders kamera. Tonale kommer som standard med automatisk nødbremse, der også detekterer fodgængere og cyklister.

Tonale tilbyder desuden mulighed for semiautomatisk parkering, hvor den selv indikerer, hvor der er plads til parkering, og automatisk kan manøvrere ind og ud af pladsen.

Tre drivlinjer

Udover plug-in hybrid drivlinjen fås Tonale også som hybrid og med dieselmotor.

I hybriden kombineres en 7-trins Alfa Romeo TCT-dobbeltkoblingsgearkasse med en elektriske motor på 48 volt, der yder 15 kW og 55 Nm. Der kan ved start og kørsel ved lav hastighed køres på el og derudover øges effektiviteten og bilens reaktionsevne og -hastighed.

Det er muligt at vælge hybrid med 130 eller 160 hk, og begge udgaver har forhjulstræk. Det er også muligt at vælge Tonale med dieselmotor på 130 hk og 6-trins TCT-dobbeltkoblingsgearkasse. Den har ogs forhjulstræk.

Den kraftigste og mest interessante model er plug-in hybriden Q4, som kommer med 275 hk og firehjulstræk. Den kombinerer en MultiAir 1,3-liters benzinmotor med en elmotor på baghjulene og et batteri på 15,5 kWh. Plug-In Hybrid Q4 præsterer 0-100 km/t på 6,2 sekunder. Rækkevidden på ren el på 80 km i byen og 60 km med blandet kørsel. Den klarer og 0-100 km/t på 6,2 sekunder

Alle udgaver kan vælges i to udstyrsversioner – Super og Ti – med individuelle opgraderinger. Der åbnes for bestilling af Tonale til april i form af den eksklusive EDIZIONE SPECIALE-udgave. De to hybrid-udgaver forventes til Danmark efter sommer. Plug-In Hybrid Q4 og diesel-udgaven af Tonale forventes ved årsskiftet.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: