fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Audi grandsphere

Posted on
Nyhed: Audi grandsphere

Audi præsenterer 5,35 meter luksus på IAA-biludstillingen i form af konceptbilen Audi grandsphere. Den er et teknologisk fyrtårn og tilbyder bl.a. automatiseret kørsel på niveau 4, som er noget nær selvkørende.

Audi grandsphere er den anden ud af tre konceptbiler, som Audi præsenterer for at vise mærkets retning i forhold til bl.a. design og teknologi. Grandsphere er dog slet ikke så konceptagtig, for meget af bilens teknologi vil i løbet af få år kunne findes i serieproducerede Audi modeller.

Her er nogle af de vigtigste facts om den nye Audi grandsphere

Konceptbilen har en længde på 5,35 m, en bredde på 2 m og en højde på 1,39 m. Akselafstanden på 3,19 m er længst i klassen og overgår endda den nuværende Audi A8 i den lange version.

Audi grandsperes tekniske platform – den såkaldte Premium Platform Electric eller PPE – er konstrueret til en batterielektrisk drivlinje.

Drivlinjens centrale element er 800 V ladeteknologien. Ligesom i Audi e-tron GT sikrer denne teknologi at batteriet kan oplades med en effekt på op til 270 kW ved lynopladere.

Det tager kun 10 min. at lade strøm til over 300 km kørsel, og på under 25 min. kan ladetilstanden for 120 kWh-batteriet øges fra 5 til 80 %.

Rækkevidden er 750 km.

Audi grandsphere er udstyret med quattro-firehjulstræk med en elmotor på både for- og bagakslen, som via en elektronisk styring leverer et firehjulstræk efter behov.

De to elmotorer i Audi grandsphere concept leverer en samlet ydelse på 720 hk (530 kW) og et drejningsmoment på 960 Nm.

0-100 km/t klares på lige over 4 sek.

Grandsphere har luftaffjedring med adaptive støddæmpere og aktivt styrende baghjul

Dørene på Audi grandsphere concept åbner modsat hinanden for bedre ind og udstigning og adgang til hele kabinen.

Før aktivering af kørefunktionerne kan man hverken se enheder med runde instrumenter eller sorte skærme.

Læder findes ikke i Audi grandsphere, som skal produceres med mange genanvendelige materialer og høj fokus på bæredygtighed.

Grandsphere har helt nye betjeningsmuligheder med bl.a. MMI touchless response, eyetracking, stemmebetjening, håndskriftsangivelse og berøring, som bilen selv optimerer fordi den lærer dine præferencer og vaner.

På fronten ses en nyfortolkning af Audi mærkets singleframe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: