fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: BMW 1-serie

Posted on
Nyhed: BMW 1-serie

Siden lanceringen i 2004 har BMW 1-serien været en kæmpe succes – både på verdensplan, og også i Danmark, hvor der er solgt knap 12.000 biler. Til september kommer den tredje generation af den kompakte model.

Motorudvalget

Der kan vælges mellem to benzinmotorer og tre dieselmotorer: BMW 118i med 140 hk, BMW M135i xDrive med 306 hk, BMW 116d med 116 hk, BMW 118d med 150 hk samt BMW 120d xDrive med 190 hk.

Flagskibet er BMW M135i xDrive med BMWs muskuløse firecylindrede motor. Den har et nyudviklet mekanisk differentiale samt Launch Control. M sportsstyring og M sportsbremser er standard på modellen.

Trækker på to eller fire hjul

Den nye generation fås med enten forhjulstræk eller firehjulstræk. Firehjulstræk er standard på BMW 120d xDrive og BMW M135i xDrive.

Plads til hele famillien

Den nye BMW 1-serie tilbyder markant mere plads i kabinen end forgængeren, hvilket især kan opleves på bagsædet. Knæpladsen er vokset med 33 mm og albuepladsen med 13 mm. Pladsen til albuen er foran vokset med hele 42 mm.

Bilens længde på 4.319 mm er fem mm kortere end forgængeren. Bredden på 1.799 mm er 34 mm mere og højden er øget med 13 mm. Akselafstanden er 20 mm kortere og er nu på 2.670 mm.

De klassiske BMW nyrer har vokseværk på alle BMW-modeller – bl.a. 7-serien og X7. Dette gælder også for den nye 1-serie. Her ses M-modellen, som har et mere sportsligt udtryk.

Bagagerummet er på 380 liter, hvilket er 20 liter mere end forgængeren. Hvis bagsæderne lægges ned, indeholder bagagerummet 1.200 liter.

Ekstraudstyr som i større modeller

For første gang tilbydes der nu både panorama glastag, elektrisk bagklap, BMW Head-Up Display samt BMW Gesture Control som ekstraudstyr.

Der kan vælges mellem fire forskellige ”lines”: Advantage, Sport Line, Luxury Line og M Sport.

Som standard kommer bilen med fodgængeradvarsel med City Braking-funktion, Lane Departure Warning med aktiv Lane Return, mens der som ekstraudstyr kan vælges aktiv fartpilot og Driving Assistant. Ligeledes fås modellen med Reversing Assistant, som hidtil kun har været tilbudt til de større modeller.

Verdenspremiere i september

Verdenspremieren finder sted på biludstillingen IAA i Frankfurt i september.

Kilde og fotos: BMW Danmark

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: