fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: BMW 7-serie

Posted on
Nyhed: BMW 7-serie

BMW 7-serien har altid stået for innovation, luksus og sofistikeret elegance. Nu får modellen en endnu skarpere profil, når den fra marts måned fås i en opdateret version.

Den opdaterede version inkluderer en nyudviklet V8-motor samt plug-in-hybrid med endnu længere rækkevidde end forgængeren.
Det udvendige design understreger modellens position som BMW’s flagskib. Den omfattende designopdatering på fronten giver den nye BMW 7-serie et stærkere visuelt udtryk. De velkendte BMW nyrer er vokset 40 % i forhold til forgængeren. En anden iøjnefaldende ændring er den nye motorhjelm med et markant større BMW logo.

I lighed med BMW X7, har den nye 7-serie fået et par gigantiske Bimmer nyrer. Det ser cool ud.

Bagenden har også fået en ordentlig overhaling, som gør bilen endnu mere elegant og moderne. De fremtrædende horisontale linjer gør bilen bred og kraftfuld og fuldendes af de tredimensionelle LED-baglygter.

På bagsmækken er der et lygtedesign, som understreger at 7-serien er breeeeeed og stooooor.

Indvendigt er kabinen opdateret med nyt design og BMW Live Cockpit Professional. De to digitale skærme på hhv. 12,3 og 10,25 tommer tilbyder et endnu større udvalg af information for både fører og passagerer.
Akustikken er samtidig optimeret for at gøre rejsen endnu mere behagelig og afslappende.

Kabinen i den nye BMW 7-serie
Chaufføren skal fyres: I kabinen svøbes du i en lækker omgang luksus bag rattet.

Elektrisk køreglæde – endnu længere

Plug-in-hybrid’en BMW 745e er opgraderet fra en firecylindret til en sekscylindret benzinmotor, med både et lavere forbrug og en længere rækkevidde. Den samlede ydelse er på 394 hk og 600 Nm. Rækkevidden på ren el er op til 58 km med en tophastighed på 140 km/t. Det samlede forbrug er 47,6 km/liter og CO2-udslippet er 48 g/km ifølge den nye WLTP-testcyklus. BMW 745e fås ligeledes i en lang version og med BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

Mere plads og lavere vægt

Den nye BMW 7-serie vil fortsat blive tilbudt i to længder. Den lange version, som har en 14 centimer længere akselafstand end standardversionen, giver ekstra plads til bagsædepassagererne.

Længden på standardversionen af bilen er nu 5.120 mm og længden på den lange version er 5.260 mm. Begge udgaver er 22 mm længere end deres respektive forgængere. Bredden på 1.902 mm og højden på hhv. 1.467 mm for standardversionen og 1.479 for den lange version er uændrede.

Bilens vægt er optimeret ved brug af højstyrkestål, aluminium og kulfiberforstærket plast (CFRP), hvilket er unikt i klassen.

Assistenten er altid klar

Innovationerne i den nye BMW 7-serie understreges af nye digitale funktioner, som peger hen mod den automatiserede kørsel med blandt andet Reversing Assistant, som er en del af standardudstyret Parking Assistant. Reversing Assistant kan automatisk bakke bilen, hvor pladsen er trang. Systemet registrerer – med en hastighed op til 36 km/t – de sidst kørte 50 meter, og kan derved selv bakke bilen tilbage gennem smalle og kringlede passager.

Den aktive fartpilot, som er en del af tilvalget Park Assistant Professional-pakken, kan tilpasse hastigheden på den planlagte rute ved hjælp af data fra navigationen. Bilens hastighed tilpasses automatisk til kurver, kryds og rundkørsler. Via registrering af trafikskilte tilpasses hastigheden ligeledes til hastighedsbegrænsninger på vejen forude. Dette sikrer en effektiv overgang mellem de forskellige hastighedsniveauer.

En del af det omfattende standardudstyr er BMW Intelligent Personal Assistant. Den nye personlige, digitale assistent på rejsen, som svarer på alle relevante spørgsmål om fx bilens brændstofniveau, nærmeste Michelin-restaurant, eller det nærmeste kunstmuseum. Hvis føreren er træt, er det bare at sige det højt, så sørger assistenten for fx oplivende musik, sænkning af varmen og opkvikkende lys i kabinen. Assistenten lærer hele tiden førerens vaner og rutiner. Den personlige assistent kan navngives helt efter eget valg og vil respondere hver gang, det valgte navn siges højt.

Verdenspremiere i starten af marts

Den nye BMW 7-serie har verdenspremiere på Geneve Motor Show i starten af marts og lander hos de danske forhandlere i april.

Priserne på den nye model vil blive offentliggjort i marts.

Kilde og foto: BMW

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: