fbpx
 
Categories Bilnyheder

Ny Renault Clio bliver en mini Mégane

Posted on
Ny Renault Clio bliver en mini Mégane

Renault løfter nu sløret for den nye Clio. Den ligner en mini Mégane og får en betydelig teknisk opgradering.

Det var egentlig Volkswagen der startede trenden: Da den nye Polo blev lanceret, blev den straks omtalt som en mini Golf. Det er et udtryk for, at bilerne i det lille segment er inde i en udvikling, hvor mere plads og bedre udstyr står højt på ønskesedlen. Så må mikromodeller som VW Up! og Renault Twingo udfylde rollen som de mindste i flokken.

Håndtagene til de bagerste døre er fortsat ”gemt” i C-søjlen.

Nye signatur lygter

Den nye Renault Clio kan bl.a. kendes på et nyt forlygtedesign med LED. Selve kølergrillen bliver også større. Bagenden får markante ”signatur” baglygter – dog knap så markante som på fx Talisman.

Fronten bliver let genkendelig med de nye LED forlygter.

Kvaliteten får et løft

Inde i kabinen følges tidens trend med digitale (trykfølsomme) skærme som erstatter de analoge instrumenter. Rattet får et mere sportsligt design. Håndbremsen er en knap, som elektronisk sørger for at ”trække bremsen”.

Materialerne er af højere kvalitet i den nye Renault Clio. Det ser fedt ud med den store trykfølsomme skærm. Vi krydser fingre for, at den også er intutitiv.

Benzinmotorer på programmet

På motorprogrammet er der benzinmotorer i sigte med 115, 140 eller 160 hk – motorer som bl.a. også er at finde i den nye Mercedes A-klasse. Det er endnu uklart, om der kommer en dieselversion.

Den nye Renualt Clio bliver i længden 1.4 cm kortere i forhold til forgængeren. Renault lover dog, at det ikke går ud over pladsen inde i kabinen – tværtimod. Bagagerummet vokser til 391 liter (der er plads til 300 liter i den gamle model).

Der kommer nye udstyrsvarianter, hvor den sportslige version G.R.-Line skifter navn til ”R.S.-Line”. Dette medføret bl.a. en anden styling.

Clio får verdenspremiere i Geneve

Den nye Renault Clio får verdenspremiere på biludstillingen i Geneve i starten af marts 2019. De danske priser er endnu ukendte.

Foto: Renault

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: