fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Dacia Spring bliver den billigste elbil i Danmark

Posted on
Nyhed: Dacia Spring bliver den billigste elbil i Danmark

Med priser fra 128.990 kroner kan Dacia Spring indtage pladsen som den suverænt billigste elektriske bil i Danmark. Det ligner en demokratisering af elbiler, som mange vil have råd til.

Den lille højbenede elektriske Dacia kan rumme fire voksne og køre op til 305 km på ren el i byen og 230 kilometer på landevejen (WLTP)

Bilen bygger på den fælles CMF-A platform fra Nissan og Renault og har i standardudstyret seks airbags og AEB nødbremsesystem. På komfortsiden er der som standard aircondition, 7 tommer multimediesystem med voice recognition, elruder og mulighed for at oplade og tjekke batteristatus via Dacia app. Desuden er der elspejle og tagrails med i pakken i billigste version.

Dacia Spring kommer i to versioner – Comfort og Comfort plus. Comfort plus koster 11.000 kroner ekstra og her får du, udover standardudstyret, også bakkamera, baksensor, metallak og 7 tommer skærm med Apple Carplay og Android Auto

Dacia Spring er en kompakt bil. Den er 3.7 meter lang, knap 1.8 meter bred og 1.5 meter høj. Den har en venderadius på 4.8 meter og vejer sølle 970 kilo. Der er samtidig plads til 290 liter bagage med sæderne oppe – og lægger man bagsædet ned, er der 620 liter at gøre godt med.

Motoren i Dacia Spring er på 33 kW, mens batteriet er på 27,4 kWh 44 hk. Dacia Spring kan lades op ved AC op til 7.4 kW og DC ladning med op til 30 kW.

I 2022 kommer yderligere en version – nemlig en varevognsversion med plads til 1100 liter bagage, 325 kg nyttelast og en lastlængde på 1 meter.

Dacia Spring kan bestilles fra den 15. april med levering i efteråret.

Foto: Dacia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: