fbpx
 
Categories Bilnyheder

Sådan ser den nye Kia EV6 ud

Posted on
Sådan ser den nye Kia EV6 ud

Den første dedikerede elbil fra Kia – EV6 – har verdenspremiere senere i marts. Men allerede nu viser Kia de første billeder af bilen, som er skabt under mærkets nye designfilosofi “Opposites United”.

EV6 er baseret på Kias nye Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Den har et karakteristisk crossover-inspireret design og er det første design vi ser i Kias nye retning med elektrificerede biler.

“Som den første dedikerede elbil, er EV6 et udstillingsvindue for menneske-centreret progressivt design og elektrificeret drivkraft. Vi er overbevist om, at EV6 er en overbevisende og relevant model for det nye marked for elbiler”, siger Karim Habib, Senior Vice President og leder af Global Design Center. “Med EV6 sigter vi mod at skabe et karakteristisk, virkningsfuldt design ved at bruge en kombination af sofistikerede high-tech detaljer på store, rene flader, samtidig med at vi har givet den en unik rummelighed som en futuristisk elbil.”

Kias nye designfilosofi er baseret på fem centrale designsøjler: “Bold for Nature’, ‘Joy for Reason’, ‘Power to Progress’, ‘Technology for Life’ og ‘Tension for Serenity’.

På fronten skaber karakteristiske kørelys et slankt, moderne udseende. For at optimere luftstrømmen forfra, kanaliseres luften gennem og under bilens flade bund for optimal aerodynamik.

Bilens profil viser en crossover-inspireret profil med en karakterlinje, som løber langs bunden af dørene. Den  buer opad mod baghjulets buer og forlænger visuelt bilens profil.

Bagenden med den bageste C-søjle er integreret med en sort, blank indsats, der visuelt udvider bagruden. Over dette sidder en fremtrædende tagspoiler, der kanaliserer luft nedad mod en hævet nedre spoiler over bilens unikke baglygte-klynge.

Under den brede skærm styres opvarmning, ventilation og aircondition.

Den nye E-GMP-platform giver øget plads i kabinen. EV6s interiørdesign profilerer en innovativ udnyttelse af pladsen, hvilket skaber en unik rumlig køreoplevelse.

Et af de mest slående elementer i det nye interiør er en højteknologisk buet high-definition audio visual skærm med navigation. Instrumentpanelet strækker sig fra rattet over til midten af bilen med instrumentklyngen foran føreren, og infotainment og navigation over midterkonsollen. Bredden af skærmen skaber en fordybende oplevelse for føreren, mens et minimalt antal fysiske knapper tilbyder en overskuelig og beroligende køreoplevelse.

Sæderne er beklædt med robuste stoffer produceres af genanvendt plast, hvilket skaber endnu større åbenhed i kabinen.

EV6 er resultatet af et samarbejde mellem alle tre studier i Kias globale designnetværk i Namyang (Korea), Frankfurt (Tyskland) og Irvine (Californien, USA). Den får verdenspremiere senere i marts 2021 ved en speciel virtuel præsentation.

Foto: Kia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: