fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Toyota Aygo X

Posted on
Nyhed: Toyota Aygo X

Toyota lancerer en ny version af den populære mikrobil Aygo i form af en crossover med navnet Aygo X. Den deler platform med Toyota Yaris og er blevet højere, længere og bredere sammenlignet med forgængeren. Den lander i Danmark i løbet af 2022.

Den nye Toyota Aygo X er designet, udviklet og produceret i Europa og skal markedsføres som en kompakt og økonomisk tilgængelig bybil.

”Mikrobilsklassen er meget vigtig for os. Ikke alene har den tiltrukket nye kunder til Toyota, men den sikrer også, at Toyota kan tilbyde en mobilitetsløsning til alle på markedet,” siger Andrea Carlucci, der er chef for produkt og marketing hos Toyota i Europa.

Den nye Aygo X introduceres i forskellige, specielle, tofarvede lakeringer, der tager udgangspunkt i krydderierne kardemomme, chili, ingefær og enebær som kontrast til det sorte tag og det sorte bagparti.

I kabinen går de udvendige farver igen på bilens instrumentpanel og i centerkonsollen.

Alt er vokset

Aygo X er 370 cm lang, hvilket er 24 cm længere end sin forgænger, mens akselafstanden er øget 9 cm. Den er 174 cm i bredden – det er 13 mm mere sammenlignet med forgængeren – og med en lidt anderledes sædeplacering er der 45 mm bedre skulderplads ved forsæderne. Højden er vokset med 5 cm. for at skabe det helt rette crossover look.

Bagagerummet vokser med 63 liter og rummer nu 231 liter.

Hjulene er vokset i forhold til den gamle Aygo, hvor 14” fælge var standard på den billigste udgave, og 15” alufælge prægede bilen, når det skulle gå vildest for sig. Men Aygo X kan ikke fås med mindre hjul end 17” og på flere udgaver er store 18” alufælge standard.

Slut med trillebørhjul – nu ruller Aygo X på 17″-18″.

Veludstyret med komfort- og sikkerhedsudstyr

Toyota Aygo X har en 9” touch skærm i kabinen, ambiente belysning, trådløs opladning og MyT-app’en fra Toyota. Der er både kablet og trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Toyota har sammen med JBL skræddersyet et lydsystem til Aygo X med fire højttalere, der understøttes af en kraftfuld, 300 Watts forstærker og en voluminøs 200 mm subwoofer placeret i bilens bagagerum.

Som standard har Aygo X bl.a. automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse (også i mørke) og cyklistgenkendelse, vejkrydsassistent, der nødbremser, hvis man overser en modkørende i et vejkryds, vognbaneassistent med aktiv styring og adaptiv fartpilot, som sørger for hele tiden at holde god afstand til den forankørende, og som reducerer hastigheden, hvis den forankørende reducerer hastigheden.

Motormæssigt kommer Aygo X med en trecylindret 1.0-liters benzinmotor på 72 hk med et forventet gennemsnitligt brændstofforbrug ved blandet kørsel på 21,3 km/l og en CO2-udledning på 107 g/km.

Aygo X bliver introduceret i Danmark i løbet af 2022.

Foto: Toyota

4 kommentarer

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet