fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

VW ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023

Posted on
VW ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023

Med 119 point vinder den elektriske retrobus titlen som ”Årets Bil i Danmark” – kun et point foran MG4, som får en flot andenplads.  

VW ID. Buzz
VW ID. Buzz

Kåringen fandt sted onsdag aften d. 30. november hos Haaning Collection i Bagsværd. Her var motorjournalister og importører samlet for at finde vinderen, og der var et tæt opløb mod målstregen. Prisen er hvert år blevet uddelt siden 1969, og det er første gang i historien, at første- og andenpladsen ligger så tæt.

Syv finalister

Blandt de syv finalister, som blev udvalgt i den indledende runde på og ved FDM Jyllandsringen i oktober, var ID. Buzz og MG4 blandt favoritterne på Carlife365, hvor redaktør og bilanmelder Thomas Saks er en del af juryen bestående af i alt 20 medlemmer.

”Vinderen kører dem hjem på charmen. Det er næsten umuligt ikke at blive i godt humør, når man ser en VW ID. Buzz. Under retrokludene er en gennemført elbil med masser af plads og praktiske features til den store familie. Den kører godt og har et pænt udstyrsniveau. Batteristørrelse og rækkevidde vil tilfredsstille manges behov i dagligdagen”, fortæller Thomas, der havde ID. Buzz på en andenplads i sin personlige pointgivning.

Favoritten kommer fra Kina og er den første dedikerede elbil fra MG.

MG4 er en moderne elbil med fornuftig rækkevidde, mulighed for hurtig opladning, god plads og masser af udstyr. Køreegenskaberne er gode med fin balance mellem komfort og underholdende dynamik. At du kan få så meget elbil for 284.999 kr. er imponerende, og sammen med mærkets 7 års garanti har MG4 potentiale til at blive et hit blandt de danske familier”, fortæller Thomas, der havde MG4 på en førsteplads i sin vurdering.

Foto: Thomas Saks

Flest elbiler i finalefeltet

På tredje pladsen er den elektrisk Renault Megané E-TECH, der har et moderne og flot design og en god samlet pakke som elbil til familien.   

De øvrige finalister i kåringen er ud fra pointrækkefølgen i finalen Nissan Ariya, BMW i4, Toyota BZ4X og Toyota Aygo X.

”Alle syv finalister er gode biler. Der er ingen, som falder igennem. Seks af de syv biler er elbiler, og personligt har jeg lagt mine point her. Finalefeltet er stærkt, og jeg ønsker alle finalister stort tillykke med nomineringen”, siger Thomas Saks.

På finaleaftenen blev der også uddelt tre ærespriser, hvor innovationsprisen gik til Mercedes Vision EQXX og VW ID. Buzz høstede æresprisen for bilglæde og endnu en ærespris for design.

Foto: Lars Krogsgaard

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet