fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

7 gode råd når du tager bilen på skiferie

Posted on
7 gode råd når du tager bilen på skiferie

Det er højsæson for skiferie, og jeg har netop været en tur i Sverige med familien. Vi er afsted hvert år og er som regel i Østrig. Vi har altid taget bilen, når vi skulle på skiferie, og det er for mig en hyggelig måde at starte og slutte en ferie på.

Med et par få hjælpemidler, kan bilturen gøres nem og behagelig. Og det behøver ikke koste en formue. Her er lidt tips og gode råd.

Snesokker

Som et godt alternativ til de klassiske snekæder af stål, har jeg fundet de fantastiske ”snesokker” (Michelin Easy Grip), som er super nemme at montere. Det tager seriøst få minutter at montere dem. Der er et fint udvalg til salg på dba.dk, hvor du kan få et sæt til få penge (omkring 300 kr.). Nogle af dem er endda ubrugte. De kan også købes helt nye hos fx fdm.dk til omkring 600-700 kr.

Trafikalarm Saphe

Kører du på skiferie i Sverige, skal du være opmærksom på, at svenskerne er meget glade for de såkaldte ”stærekasser”. Der står kameraer mange steder, og selvom du bliver orienteret om det med vejskilte, er det meget rart med en lille ekstra hjælper. Her har jeg en Saphe trafik alarm monteret i forruden på BMW’en. Den giver dig besked, når der er kameraer forude. Koster lige under 500 kr. i anskaffelse.

iPad holdere

Har du børn på bagsædet, er en iPad holder uundværlig. Mine børn sidder ikke med iPad på hele turen, men når den er i brug, har jeg købt nogle iPad holdere, som er nemme at montere og anvende. De er købt i Harald Nyborg og koster under 100 kr. pr. stk.

Tagbøjler til skiboks

Hvis du som jeg ofte skifter bil, skal der i mange tilfælde købes nye tagbøjler, som passer til din bil – især hvis du skifter mærke. Jeg plejer at købe tagbøjler brugt på dba.dk, hvor du ofte kan finde nogle i god stand til en meget fornuftig pris. Dem jeg har til min BMW 320 er originale fra BMW, og jeg fik dem for 400 kr. på dba.dk (det er laaaangt under prisen for et set helt nye).

Lydbøger

Sidst vi kørte på skiferie i Østrig, havde min kone downloaded nogle lydbøger. Vi hørte en af dem på vej gennem Tyskland. Børnene sad på bagsædet med iPads og høretelefoner, så vi kunne sidde i ro og mag og hygge os med en lydbog.

Mad

Hvis du ikke er typen, der tager madpakker med til bilturen, er du afhængig af udbuddet på tankstationer og rastepladser. I Sverige møder du McD rigtig mange steder, men kører du sydpå, møder du typisk i Tyskland de klassiske rastepladser med curry wurst og pommes. Vi har i Tyskland fundet rastepladser med restauranten ”Marché”, hvor udvalget er ret lækkert, og der er flere sunde retter at vælge imellem.

En god og opdateret navigation

Sørg for at din navigation er opdateret. Og brug de alternative ruter, den foreslår, når der er advarsler om kø. Vi har sparet en del tid ved grænsen fra Østrig til Tyskland, hvor der i forbindelse med grænsekontrol kan være en lang kø. Navigationen opfanger dette, fører dig af motorvejen lige før køen og viser dig vej på en landevej der går parallelt med motorvejen.

 

Rigtig god tur.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: