fbpx
 
Categories Bilnyheder

Tre nye stationcars fra samme koncern: Hvilken er bedste køb – ID.7, Passat eller Superb?

Posted on
Tre nye stationcars fra samme koncern: Hvilken er bedste køb – ID.7, Passat eller Superb?

Volkswagen koncernen har tre nye bud på en rummelig stationcar til familien og firmabil-segmentet. Hele paletten af drivlinjer er dækket med mulighed for mild hybrid, benzin-, diesel, plug-in hybrid- og ren el.

VW Passat og Skoda Superb er langt hen ad vejen ens. Dog fås Passat udelukkende som stationcar, mens Superb også fås som hatchback. Drivlinjerne er mild hybrid, benzin, diesel og plug-in hybrid.

Plug-in hybriderne kan blive interessante fordi de har op til 100 km rækkevidde (WLTP) og kan suge op til 50 kW i en lynlader. Prismæssigt er der lidt rabat på afgiften, så de lander formentlig i et attraktivt leje. Vi kender dog ikke priserne endnu.

ID.7 Tourer fås udelukkende med elektrisk drivlinje. Den fås desuden i en fastback variant og senere med et større 86 kWh batteri. En kraftig GTX-variant med firehjulstræk, 340 hk og sportslig styling kommer også.

VW ID.7 Tourer GTX får hele 340 hk og firehjulstræk.
Foto: Volkswagen

Det koster de tre biler i billigste variant

Men hvilken bil giver mest for pengene og hvilken drivlinje er mest interessant? Om man er til diesel eller el er en smagssag, men tendensen lige nu i Danmark er, at ca. halvdelen vælger ren el.

ID.7 Tourer får grundet status som ren elbil en fornuftig afgiftsrabat og lander derfor mere komplet på udstyr til prisen end Passat. ID.7 Tourer byder også på en væsentlig stærkere motor med hele 286 hk.

Foto: Volkswagen

På papiret ser Superb ud til at være den mest konkurrencedygtige på prisen, men dykker du ned i udstyrslisterne, skal du op i næste udstyrstrin ”Selection”, før den matcher indstigningsmodellerne fra Volkswagen.

I det udstyrsniveau er Superb Combi 23.000 kr. dyrere end ID.7 Tourer og koster præcis det samme som Passat.

Udstyr i indstigningsmodellerne

VW ID.7 Tourer er dermed faktisk den billigste i en direkte sammenligning. Med til regnestykket hører, at driften i elbilen er billigere end de fossile typer, så meget peger på ID.7 Tourer som det mest interessante køb p.t.

Her får du ganske vist et lidt mindre bagagerum, men der er bonus ved bagsædet, hvor gulvet modsat Passat og Superb er helt plant, så passagerer har bedre benplads.

Foto: Volkswagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet