fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Marc Østergaard

Posted on
Mød ugens profil Marc Østergaard

28 år og medejer/stifter af We Shoot Cars

Bag We Shoot Cars gemmer der sig to jyske gutter, som lever af at fotografere biler. We Shoot Cars er specialiseret i produktion af reklamefoto og -video for bilbranchen. Marc, som er ugens profil på Carlife365, driver virksomheden sammen med sin dygtige kompagnon Simon Meyer.

Hvad har du i din egen garage?:

En original BMW E30 320i 2-dørs fra 1988 med bare 32.000 km på tælleren. Den kører kun om sommeren og når vejret er godt – og kun med V-Power i tanken.

Foto: We Shoot Cars. Her ses det fineste eksemplar af en klassisk E30. Marc, du er en heldig kartoffel 🙂

Hvilken bil var din første?

Opel Vectra B og jeg husker den faktisk kun for noget godt. Måske fordi jeg gav 16.000 kr. for den og et år senere fik 20.000 kr. i gensalg. En god handel varmer et nordjysk hjerte.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Jeg kører rundt til bilforhandlere i hele landet, så kilometertælleren galoperer derudaf.
Lige for tiden leaser jeg min hverdagsbil. Det er muligvis ikke det billigste, men jeg sætter pris på, at jeg altid ved, hvad den koster mig. Falder jeg over et godt tilbud, kan det sagtens være, at jeg køber min næste bil.

Når du skal have ny bil, vælger du så ”mest med hjertet” eller ”mest med hjernen”?

Jeg vælger sommerbil primært med hjertet. Hverdagsbil primært med hjernen. Og når jeg skal have en trackdaybil engang, kommer jeg formentlig til at vælge med højre fod!

Hvornår startede din passion for biler?

Jeg har leget med biler helt fra jeg var lille sammen med min barndomsven Erik. Jeg fik tingene lidt mere under huden, da jeg fik mit kørekort og har brugt utallige timer på at surfe på diverse bilportaler og handle biler.

Da jeg kom i praktik hos Bilmagasinet som en del af min uddannelse, gik det helt galt. Der er nok tale om en lille “arbejdsskade”.

Jeg leger stadig med biler sammen med mine kammerater, og vi stopper nok aldrig…

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Hvis jeg skulle pege på én oplevelse, der bringer smilet frem, så er det en af de gange, hvor jeg selv var bag rattet. Det var i en Lamborghini Huracán Performante Spyder med 640 hestekræfter på Jyllandsringen til et lukket trackday event, hvor jeg var med til at give en masse glade mennesker en oplevelse i passagersædet og et endnu større smil på læberne.

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

Ordnung muss sein – noget tysk med træk på baghjulene.

Hvilken bil er din drømmebil?

Lotus Exige Cup 430… i gul!

Foto: thelotusforums.com – Malcolm Feth

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Jeg har haft mere end 15 biler. Selvom jeg ikke har haft de fleste af bilerne ret længe ad gangen, er der ikke en eneste af dem, som har været et decideret fejlkøb.

Nogle har kørt bedre end andre og nogle har haft flere skavanker – men ikke noget jeg har været overrasket over. Køber man en VW Polo, ved man jo godt som bilentusiast, at det nok ikke er den mest sindsoprivende køreoplevelse man får bag rattet. Men så har den nogle andre kvaliteter.

Dodge Caliber er nok den bil, som jeg har ejet, der talte mindst til mig.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Jeg tror og håber på, at vi får omlagt eller afskaffet vores registreringsafgift, så den danske vognpark bliver endnu mere sikker og miljørigtig.  

Altså der kommer stadig højoktan i tanken på min E30’er…

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid?

På årets Genéve International Motor Show, som netop er afholdt, blev det ret tydeligt, at bilproducenterne tror på en elektrisk fremtid.

Det bliver spændende at se, hvem der først får succes med deres biler, og hvem der først får lavet en model, der er interessant for bilentusiasten, og som koster omkring 350.000 kr. En lille del af mig ønsker, at det ikke er nogle af dem, der sælger top 10 i Danmark i dag.

Besøg www.weshootcars.com og se flere fantastiske billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: