fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Christian Grau

Posted on
Mød ugens profil Christian Grau

Foredragsholder, bil- og livsstilsekspert

Christian Grau lever af at holde foredrag og derudover arbejder han som tv-vært samt bil- og livsstilekspert på TV2. Sideløbende er han motorredaktør på Euroman og vært på podcasten Graus Garage hos Heartbeats.

I 2009 udgav han bogen Mænd & Biler og i 2017 udkom børnebogen Alfreds Autoalfabet. Grau er aktuel med en nysynet version af bogen Mænd & Biler – en jubilæumsudgave med over 35 nye bilomtaler.

En nysynet udgave af Mænd & Biler er ude 17. september på Politikens Forlag

Hvad har du i din egen garage?

Min daglige bil er en Porsche 997 Carrera 2. Derudover har jeg en 1992 BMW 318 Cabriolet (E30), som jeg bruger som sommerbil, samt en 1972 Alfa Romeo 2000 GT Veloche, som er til salg hos Stelvio. Jeg elsker den højt, men det er den, jeg kører mindst i.

Hvilken bil var din første?

Det var en rød Citroen 2CV, som jeg overtog fra min mor. Det var i 80’erne, og jeg drømte vist bare om at det var en Peugeot 205 GTI i stedet. I dag ville jeg elske, at have en 2CV on the side. En af mange biler, jeg bare skulle have beholdt. Det største tab er et VW Rugbrød, som jeg solgte for 16.000 kr. tilbage i 90’erne.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Jeg er til alt, hvad der kan føre mine bildrømme ud i livet. Porschen leaser jeg – de to andre ejer jeg. Men de giver mig alle tre en følelse af “min bil”.

Når du skal have ny bil vælger du så mest med hjertet eller med hjernen?

Jeg har typisk vekslet mellem fornuftige og “ufornuftige” biler. Efter at have kørt Jaguar XK8 i nogle år, var det dejligt at få en VW up! – og efter en stribe fornuftige biler med noget liebhaveri ved siden af var det dejligt at få Porschen. Jeg har en følelse af, at jeg vil holde fast i den Porsche længe. Det kan være, at jeg kombinerer med en elbil på et tidspunkt.

View this post on Instagram

Sundowner😍 #porsche #porsche911 #porsche997

A post shared by Christian Grau (@christiangrau) on

Hvornår og hvordan startede din passion for biler?

Jeg husker ikke hvornår, men jeg har været en lille dreng, og det var min far, der smittede mig. Jeg kunne mærke, at biler var noget specielt, når han pegede en Jaguar ud i gadebilledet. Så kiggede jeg på den og tænke “wow, hvem mon der kører i den? Sådan en vil jeg have, når jeg bliver stor.” Det gælder fx min Alfa og faktisk også de to andre biler, jeg har. Det er biler, jeg har drømt om at eje, og der er noget enormt dejligt over at kunne sætte de flueben.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Der har været mange crazy oplevelser. Toppen er nok en tur til Norge, hvor jeg kørte en buffet af Bentley’er på små lokale og vanvittigt smukke veje mellem fjordene. Om aftenen boede og spiste vi meget autentisk norsk men selvfølgelig også komfortabelt. Bagefter skrev jeg en af mine bedste bilhistorier – jeg var totalt revet med.

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

En Alfa Romeo! Jeg er Alfist og som en Alfa er jeg fokuseret på at underholde, men jeg har også mine fejl – og ruster vel også på et tidspunkt 🙂

Hvad er din drømmebil?

Der har været mange, men nu er der kun Porsche 911.

991 Porsche 911 R er nok den, jeg efterstræber mest, da den kombinerer det æstetiske med det sportslige. Det der med en giga spoiler bliver aldrig rigtig mig. En 911 GTS har noget af det samme. Sådan en vil jeg gerne have en dag.

991 Porsche 911 R. Foto: Porsche

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Åhhh, ja… Da jeg blev far for anden gang kørte jeg Alfa 147. Vi kunne ikke være i den, så jeg købte en grim men billig blå Passat ud fra den tanke, at den var nem at komme af med igen, når jeg fandt den rigtige stationcar. Det var den bare ikke…

Hvordan tror du, at danskerne kører i 2030?

Ad helvede til ligesom nu – ha ha ha… Ej, jeg tror, vi kører grønt til den tid. Elektrisk men måske også på brint og noget brændstof af en art. Jeg er fortrøstningsfuld.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af den kommende tid?

Volkswagen. Det bliver spændende at se, om de kan gøre deres elbil ID.3 til den elektriske Folkevogn. Jeg tror, at den kommer til at gøre en stor forskel og får mange over i elbiler.

Den nye VW ID.3. Foto: Volkswagen

www.christiangrau.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet