fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Hvem har det bedste firehjulstræk i sneen: Audi, BMW eller Mercedes?

Posted on
Hvem har det bedste firehjulstræk i sneen: Audi, BMW eller Mercedes?

Firehjulstræk optimerer køreegenskaberne og giver bedre vejgreb. Og skal du køre i sne, er firehjulstræk din ven, hvis bilen skal performe.

Kigger vi på de tre tyske kompetanter – Audi, BMW og Mercedes – har de hver deres teknologi inden for firehjulstræk: quattro, x-drive og 4matic.

Hvem klarer sig bedst i en snetest?

Det gør Audi. Quattro vinder! Se her hvordan BMW og Mercedes bliver sat på plads:

 

Om quattro

30 år med quattro® betyder 30 år med Vorsprung durch Technik. Fra den legendariske “Ur-quattro” og talrige sejre i motorsporten og frem til de nyeste generationer som fx quattro med kronhjulsmidterdifferentiale og torque vectoring og med sportsdifferentiale: det permanente firehjulstræk quattro er den fødte vinder.
Fra 1980 og frem til slutningen af 2013 producerede Audi ca. 5 millioner biler udstyret med quattro-firehjulstræk. Der findes mere end 160 quattro-versioner i det nuværende modelprogram. Det gør Audi til verdens mest succesfulde premiumproducent af biler med permanent firehjulstræk.

I 2010 valgte læserne af det tyske bilmagasin “Auto Bild allrad” to Audi modeller som “årets biler med firehjulstræk”: Audi A4 quattro og Audi A8 quattro. Det var femte gang i træk, at denne prestigefyldte pris gik til Audi. En afstemning, som klart viser én ting: quattro-teknologien er i dag stærkere og mere innovativ end nogensinde før.

Princippet er enkelt, og effekten er fascinerende. quattro® fordeler trækkraften kontinuerligt mellem alle fire hjul. Det giver markant bedre vejgreb, bedre acceleration, fremragende egenskaber i sving og retningsstabilitet samt eminente køreegenskaber.

Det gør quattro til et innovativt trækprincip på næsten alle underlag. Fra introduktionen af den første quattro og frem til i dag er der kommet en lang række innovationer og teknologier. I mere end 30 år har Audi været en af de teknologiske pionerer i bilbranchen, når det gælder firehjulstræk. Og denne udvikling fortsætter. I den absolutte top af firehjulstrækteknologien findes der tre versioner af quattro-firehjulstrækket:

  • quattro med selvspærrende midterdifferentiale (herunder kronhjulsmidterdifferentiale)
  • quattro med hydraulisk lamelkobling
  • quattro med viskosekobling

Audi 100 Quattro

Audis slogan “Vorsprung durch Technik” (forspring gennem teknik) fortæller i bund og grund, at der er en pionerånd i virksomhedens DNA, som altid bringer Audi fremad og foran de andre. Det er i den ånd, at Audi i 1986 valgte at skyde en reklamefilm i Kaipola, Finland, på et skihop med en 80% hældning. Her skulle en Audi 100 Quattro køre 78 meter op ad skihoppet – og det gjorde den. Det var med den professionelle rally køreren Harald Demuth bag rattet.

Mega cool reklame og rigtig godt tænkt i forhold til at få opmærksomhed på det, som Audi er bedst til.

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: