fbpx
 
Categories Bilnyheder

Danmarkspremiere: Aston Martin DB12

Posted on
Danmarkspremiere: Aston Martin DB12

Gemt under et stort Union Jack flag står en helt ny model fra Aston Martin. Den hedder DB12 og Aston Martin kalder den en ”Super Tourer”. Jeg er med til Danmarkspremieren, og her er første indtryk.

”Born to race hearts and bruise benchmarks” står der på en poster hos Aston Martin Copenhagen, hvor den nye DB12 bliver præsenteret. Mon podiepladserne i Formel 1 har givet det ikoniske mærke blod på tanden? Det virker i hvert fald til, at der bliver skruet op for sportsligheden i den nye sportsvogn.

Baseres på DB11

Få meter fra nyheden står DB11, og det er nok ikke helt tilfældigt. Det er nemlig den model, som DB12 bygger videre på.

Fronten har fået en større grill og et mere aggressivt udtryk, mens bagenden stort set ligner DB11. Der er stadig masser af Aston Martin DNA i DB12, og nogle vil måske mene, at en ny model godt kan tåle en større evolution rent designmæssigt end det, vi er vidne til her.

Der er flere nyheder på vej, og der kommer virkelig til at ske noget på designsiden, forsikrer Aston Martin. Indtil videre er der nu rigeligt at savle over, for DB12 ser drøngodt ud.

Endelig en touchskærm med egen software

I kabinen er der – i Aston Martin regi – dog sket noget stort. Bilens digitale indslag i form af cockpit og centerskærm er nu med Aston Martins egen software, og infotainmentskærmen er touch. Bang & Olufsen erstattes med  Bowers & Wilkins, hvor højttalerne er blevet bedre integreret i bilens interiør.

Instrumentbordet er designet så væsentlige knapper siden behageligt inden for rækkevidde og sammen med den intime kabine i læder og alcantara, er der dømt racestemning. Det er i mine øjne en ektremt flot og indbydende kabine, med en høj fornemmelse af kvalitet og luksus.

Som altid kan en Aston Martin styles på mange måder. Her er et interiør med to farver. Bilen, jeg ser hos Aston Martin Copenhagen, står med helt mørk kabine i læder og alcantara. Foto: Aston Martin

0-100 km/t på 3,5 sekunder

Under den lange motorhjelm ligger en 4,0 liters twin-turbo V8 motor med hele 671 hk. Den sikrer, at 0-100 km/t sker på sølle 3,5 sekunder, og en forventet topfart er op mod 320 km/t. Det lugter bestemt af race.

Bag de store 21” fælge gemmer sig gigantiske keramiske skiver og farvede bremsekalibre.

Selvom DB12 er baseret på den velkendte DB11 fra 2016, er den en tand mere ”fierce” for nu at bruge Aston Martins eget udtryk. Det betyder vel i bund og grund, at den er mere heftig – og muligvis også mere kompromisløs?

En gennemgang af bilens drive modes siger mig, at DB12 nok kommer til at vise forskellige sider afhængig af den valgte køreindstilling. Sådan var det i hvert fald med DBX 707, som jeg har kørt. Her skifter bilen total karakter fra GT-mode til Sport +. Så er spørgsmålet om de store 21” fælge æder for meget komfort.

Demobiler klar i midten af august

Bilen, der præsenteres hos Aston Martin Copenhagen, står i satin race green lak og masser af karbondetaljer. Når demobilerne lander i løbet af august, bliver det i mere afdæmpede farver. Regn med sort og grå.

Vanen tro kan Aston Martins biler styles, så de passer flere behov, og DB12 kan sættes sammen, så der skrues lidt op for den klassiske elegance og lidt ned for sportslige indslag som karbon.

Teamet hos Aston Martin Copenhagen har indtil videre udelukkende set bilen på fabrikken og ikke selv kørt den endnu. Motoren skal vi vente med at høre, da det er en pre-produktionsmodel, som vises frem. Med sådan en melding ryger forventningerne til den sprødeste V8-motorlyd selvfølgelig helt til tops.

Prismæssigt lander DB12 formentlig et sted mellem DB11 og DBS-modellerne.

Foto: Thomas Saks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet