fbpx
 
Categories Biltest

First drive: Morgan Super 3

Posted on
First drive: Morgan Super 3

Hvad den ikke har i hjul, har den i sjov. Morgan Super 3 er et fantastisk og spøjst lille køretøj, der bringer et smil frem på læben selv på en grå og regnfuld novemberdag.

Morgan Super 3 vejer kun 800 kg.

Når man først har fået kæmpet sig ned i sædet, er der virkelig lagt op til en sjov køretur. Pedalerne sidder tæt, foruden er lille og nærmest ubetydelig, men sædevarme har den trods alt, og det er nødvendigt, når vinden er kold. Jeg kører bilen en kold og våd novemberdag, men det fjerner ikke smilet fra mit fjæs, da jeg kører en tur i den lille racer.

Morgan Super 3 er en charmerende lille bil med plads til to personer – en passager og en chauffør. Bagagen opbevares enten på siderne af bilen eller i “bagagerummet” bagpå. Det er muligt at konfigurere sin Morgan Super 3 i mange forskellige farver og generelt tilpasse den specielle bil præcis som man gerne vil have den.

Den første trehjulede Morgan kom på gaden i 1909.

Morgan låner fra Ford og Mazda

Med kun tre hjul og en vægt på 635 kg er der lagt op til et livligt køretøj, der gerne vil slå ud med bagenden i svingene. Under kølerhjelmen er en 1.5-liters trecylindret motor fra Ford og en 5-trins manuel gearkasse lånt fra Mazda-MX5.

Accelerationen fra 0-100 km/t er på 7 sek. og topfarten ligger på 210 km/t, hvilket lyder svimlende hurtigt taget forrudens størrelse og bilens konstruktion i betragtning. Jeg nøjes med at runde de 80 km/t på landevejen, og jeg har en fest.

118 hk og 150 Nm er nok i en så let og lille bil.

At leve i nuet

Som Morgan selv lægger vægt på, er det en bil, der får dig til mærke omgivelserne, lydene, lugtene og vibrationerne. Med andre ord er det en bil, der får dig til at være i nuet.

Morgan Super 3 er en spøjs og meget speciel bil, der byder på charme, spænding og gode tider. Og for entusiaster er den en drømmebil, hvilket kun er til at forstå.

Pris: 469.000 kr. uden afgift og moms.

Foto: Zacharias Lund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: