fbpx
 
Categories Biltest

First drive: VW Touareg

Posted on
First drive: VW Touareg

Jeg har i weekenden prøvet den nye VW Touareg, som er det nye flagskib fra VW i SUV segmentet. Jeg lånte nøglerne til en 3.0 TDI med 286 dieselheste og frækt R-Line design. Den store SUV ser ret ”bad ass” ud! Godt pumpet med store sorte fælge, lækker sort læderkabine og tonede ruder.

VW Touareg
Større end Audi Q5 og mindre end Audi Q7. Men måske minder den mere om den nye Audi Q8 i størrelsen… Godt ser den i hvert fald ud!

Lækker lyd

Vi glemmer lige for en stund, at mærker som Mercedes og Audi for tiden lancerer nye SUV’er, som er drevet af elmotorer. I VW Touareg er en del af oplevelsen en dieseldrevet V6 motor, som virkelig understreger, at der er ”brum” i denne bil. VW Touareg vejer over 2 ton og alligevel kommer du fra 0-100 km/t på 6.1 sekunder. Dette sker til lyden af den yderst veloplagte V6 motor akkompagneret af en 8-trins automatgearkasse, som fuldender oplevelsen.

Et vindende design

Det er Volkswagens designchef Klaus Bischoff, som har designet den nye VW Touareg. Og det er et design, som vinder. VW Touareg står i min optik mere skarpt end fx Audi Q7. Den ser simpelthen mere helstøbt ud – og det gælder vel at mærke fra alle vinkler.

VW Touareg
4 Motion og masser af moment (600 Nm). Denne 3.0 liters V6 diesel Touareg rykker for vildt med masser af bundtræk og kvikke accelerationer. Du mærker overhovedet ikke at bilen vejer 2 ton.

Fire udstyrsversioner

Touareg findes i flere udstyrstrin, der udover basisversionen omfatter Atmosphere, Elegance og R-Line. Atmosphere har et interiør, der med træ og naturlige farver giver interiøret en varm atmosfære, hvor Elegance har et mere tekniskpræget interiør præget af metal og associerede farver. R-Line fokuserer naturligvis på sportsappeal med et interiør holdt i sort og elegant aluminiumsdekor.

Der er både benzin- og dieselmotorer på programmet. Den vildeste på dieselsiden har 421 hk. Skal det være benzin er der en enkelt model på programmet med 340 hk.

Priserne starter lige omkring en million kroner.

VW Touareg
Her sidder du godt. Der er godt med premium luksusfornemmelse i kabinen. Klart en af de lækreste VW kabiner til dato. Jeg kan genkende flere knapper fra Audi 🙂 Den store skærm er en touch screen – dog ikke med “tryk” ligesom i de nye Audi-modeller. Men der skal vel også være lidt forskel… Audi er stadig liiiidt mere premium end denne VW.

Carlife365 testkørsel

Senere på året prøvekører Carlife365 den nye VW Touareg i en uge, og her kommer vi tilbage med en fyldestgørende anmeldelse af bilen, video, afstemning på Instagram og masser af lækre billeder.

Stay tuned!

VW Touareg 3.0 TDI var venligst udlånt af det veloplagte salgsteam fra Autohuset Hørsholm 😊

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: