fbpx
 
Categories Annonce

Forholdet mellem en el-, hybrid- og benzinbil 

Posted on
Forholdet mellem en el-, hybrid- og benzinbil 

Står du og skal til at erhverve dig en ny bil, men er ikke helt sikkert på, hvad du skal gå på jagt efter? Så kan det klart anbefales at rette blikket mod en elbil. En elbil medfølger nemlig adskillige fordele, som du ikke må snyde dig selv for at afprøve. En elbil er både godt for miljøet, er næsten lydløs og kører helt eminent. Men hvad bør man egentlig vide om en elbil, hvad er en hybrid bil, og hvordan adskiller en elbil sig fra en bil, som kører på benzin? Læs med her og få svaret. 

Grøn samvittighed  

Vi har alle et medansvar i at passe godt på vor moder jord, hvorfor en elbil er et samvittighedsfuldt godt sted at starte. En elbil udleder nemlig betydelig mindre CO2 end en benzinbil gør, og er dermed langt mere miljøvenlig. 

Modsat biler, som kører på benzin, kører elbiler udelukkende på strøm og er et godt og grønt alternativ til andre former for brændstof. Det skal dog nævnes, at bilens CO2 udledning afhænger af, om strømmen, som elbilen lades med, er produceret af vedvarende energi eller fossile brændstoffer, som gas og kul. 

Værd at bemærke er også, at en elbil altid skal lades op før, at den kan køre. Derfor bør du overveje, hvor du eventuelt ville kunne lade din elbil i området, eller om du ville have mulighed for at kunne installere en ladeplads ved eller nær dit hjem. 

Hybridbilen 

Føler du dig ikke hundrede procent klar til at tage dansen med elbilen, er der en løsning, som møder dig halvvejs. Der findes nemlig det, der kaldes for en hybrid, der selvsagt er en blanding af en el- og benzinkørende bil.  

Hybridbilen indeholder således både en elmotor og en benzinmotor. Det vil sige, at du fortrinsvis kører på den el, som du har ladet bilen op med, og når der ikke længere er el på bilen, skifter bilen automatisk over på benzin. Med en hybridbil, skal du altså stadig tanke din bil med benzin, men ikke nær så ofte som du plejer at gøre. 

Hvor langt kører du dagligt 

Før du vælger, om du skal erhverve dig en el- eller hybridbil, bør du overveje, hvor langt du kører dagligt. Dette kan nemlig have stor betydning for, hvilken bil der passer til dit behov. Normalvis siger man, at elbil passer til dem, som ikke kører særligt langt om dagen. Dette skyldes, at du helst skal kunne nå frem og tilbage fra dit arbejde f.eks. på én ladning. 

Har du til gengæld lidt flere kilometer at begive dig ud på dagligt, giver en hybridbil måske mere mening for dig. Hvis du både lader hybridbilen med el og benzin, bør du ikke bekymre dig om distancen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: