fbpx
 
Categories Bilnyheder

Elbiler – den store trend på biludstillingen i Genève dette år

Posted on
Elbiler – den store trend på biludstillingen i Genève dette år

I forbindelse med biludstilling i Genève, som kan besøges frem til 18. marts, vælter det frem med interessante, lækre og sprøde nyheder. Især på områder med elbiler sker der noget, som er værd at kigge lidt nærmere på.

1-0 til Jaguar

Det startede faktisk allerede før Genève, hvor Jaguar online præsenterede den nye I-PACE, som er den første SUV elbil fra mærket. Det gav Jaguar et forspring fra de andre etablerede premium mærker – heriblandt Audi og Mercedes. Bilen kan bestilles nu (den koster fra 740.000 kr.) og er dermed i serieproduktion. At Jaguar ”breakede” nyheden før biludstillingen i Genève, gav desuden en del omtale, likes og shares på bilmedier og SoMe, hvor nyheden er nået bredt omkring. 1-0 til Jaguar.

Foto: Jaguar

Første el-Porsche

På podiet i Genève kørte Porsche deres Mission E Cross Turismo frem. Bilen er en koncept bil, så den er ikke i serieproduktion endnu, og vi kender ikke priserne. Men det er en el-bil og den ser super flot ud. Mission E er 4,95 meter lang og selvom den er på udviklingsstadiet, så kan den viste bil køre. Den har en rækkevidde på 400 km. Den får 600 hk og firehjulstræk. Det skulle bringe den fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Foto: Porsche

Tyve nye elbilmodeller fra Audi frem mod 2025

Fra Audi ser vi en kamufleret SUV elbil i serien e-tron. Ifølge Audi ser vi den på det europæiske marked i slutningen af 2018. Ambitionen er, at Audi har tre elbiler på markedet i 2020, og mere end tyve modeller frem mod 2025 på tværs af alle segmenter fra lille til stor.

Foto: Audi

Mercedes er næsten klar med deres power SUV

Mercedes viser ligeledes en kamufleret version af deres SUV elbil (i EQ serien) – dog pakket væk i et glasbur i Genève. På Instagram har Mercedes lagt en video ud, hvor man ser SUV’en få smæk i en test under strenge kuldeforhold. Vi ved endnu ikke meget om bilen, men der går rygter om en elmotor med 400 hk og en rækkevidde omkring 500 km. Bilen kan skifte mellem forhjulstræk, baghjulstræk og firehjulstræk alt efter behov. 0-100 km/t klares på under fem sekunder.

Foto: Mercedes/Daimler

VW uden rat

VW viser en koncept elbil, som de kalder I.D. Vizzion. Det er en luksussedan, som udvikles på en ny elbilplatform fra VW. Det er meningen, at bilen på sigt kan bestilles uden rat! Planen er også, at alle tekniske dele fra I.D. Vizzion kan genbruges i mindre modeller.

Foto: VW

Bentley prøver med en Hybrid SUV

Udover de rene elbiler, ser vi også en lang række hybrider. Fra Bentley ser vi en Bentayga Hybrid. Her har Bentley gjort et stort nummer ud af opladestationen, som er designet af Philippe Starck og udviklet i bæredygtige materialer. Den store luksus SUV får en 3-liters V6 motor og en elmotor. Ifølge Bentley kan den køre 50 km udelukkende på el.

Foto: Bentley

Der er ingen tvivl om, at vi i disse år ser kæmpe fremskridt på markedet for elbiler. Det er en spændende udvikling, som kommer i strømmen af ”diesel-gate” og meldinger om forbud mod dieselbiler i tyske storbyer. Elbiler er ikke nyt og vi har set Teslaer – og i den lidt billigere ende Nissan Leaf – i gadebilledet noget tid. Det nye er, at det begynder at gå hurtigt nu hos de europæiske producenter. Og al den teknologi, som vi lige nu ser i de dyre modeller, vil blive genbrugt i de mindre modeller, hvor pengepungen bedre kan være med. Spændende bliver det.

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: