fbpx
 
Categories Annonce

Handel over grænsen med bil

Posted on
Handel over grænsen med bil

Mange danskere kører over grænsen til Tyskland for at handle billige varer. Men kan det virkelig betale sig at køre hele vejen til Tyskland, for at købe billig vin og øl? Her ser vi nærmere på fordele og ulemper med grænsehandel.  

Kan det betale sig at køre over grænsen for at handle? 

For de fleste af os, så er der besparelser at hente, ved grænsehandel. Det er ikke uden grund at danskerne valfarter over grænsen, og hvis du køber udvalgte billige varer, så kan det nemlig være store beløb at spare. Og specielt for dig som bor tæt på grænsen, så er det en god ide at køre sydpå, for at gøre storindkøb.  

Hvis du bor lidt længere væk fra grænsen, så skal du selvfølgelig medregne penge på drivstof, som er med på at trække besparelsen noget ned.  Hvis du vælger at køre sammen med flere, sådan at I deler på omkostningerne på transport, så kan besparelsen selvfølgelig alligevel give grund til at bruge tid på grænsehandel Tyskland.  

Du skal også overveje hvor meget plads du har i bilen, her kan en løsning selvfølgelig være at låne en trailer eller større bil, for at kunne få plads til at gøre storindkøb. Du skal helst have plads til alle de ting du skal købe, hvis det skal give mening at køre så langt. 

Fordeler vs. ulemper med grænsehandel 

Som sagt, så er det en god ide at du ikke kører alene, og at du ikke kører for langt, hvis det skal kunne betale sig at køre hele vejen til Tyskland, for at købe ind. Men når alt kommer til alt, så er det op til dig at vurdere om besparelserne er store nok, til at du vil tage turen. Nogen af fordelene med grænsehandel er; 

  • De fleste varer er billigere end i Danmark. 
  • Du kan få varerne pakket, så de er klar når du ankommer.  
  • Du betaler ikke pant på flasker. 
  • Du kan spare penge på at købe stort ind, og har dermed også have et lager stående med udvalgte varer. 

Mange af de trofaste grænsehandlerne, synes også at det er en hyggelig tur, og glæder sig til at tage af sted et par gange om året. Men der er selvfølgelig også nogen ulemper med grænsehandel;  

  • Hvis varerne er forhåndspakket, så kan du ikke selv tjekke dato. 
  • Det kan være at du køber mere end du egentlig har brug for. 
  • Du forurener selvfølgelig mere ved at køre bil, samt at du ikke støtter op om de lokale butikkerne.  

Nogen vil også mene at det at der ikke er pant, ikke er en fordel, men en ulempe, da det fører til at flere flasker havner i naturen, og ikke bliver genvundet via flaskeautomater.  

Gør det til en udflugt 

Det tager selvfølgelig noget tid at køre til Tyskland, det kan derfor være en god ide at gøre det til en hyggelig weekendudflugt. Hvorfor ikke tage en overnatning på vejen, eller lave en picnic på en af de flotte steder som I kører forbi. Når det alligevel kan betale sig at rejse flere afsted, så kan det da være en god ide at gør grænsehandelen til en lille miniferie, sammen med kæresten, familie eller nogle venner.  

Når man så også sparer nogle tusinde på at købe stort ind af billige tyske varer, så er det jo det man kalder at slå to fluer i et smæk.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: