fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nye udgaver af Fiat Tipo og Panda

Posted on
Nye udgaver af Fiat Tipo og Panda

De nye udgaver af Fiats familiebiler Panda og Tipo kommer med ny teknologi, nye motorer og helt nye varianter – bl.a. en helt ny crossover-udgave.

De to praktiske italienere kommer tre forskellige temaer med de samme navne – nemlig Life, Cross og Sport.

Tipo i Life-temaet kommer fra fabrikken i varianterne Tipo, City Life og Life. Som crossover kommer den som City Cross og Cross, og i sport-temaet kommer den som City Sport, der forventes lanceret i 2. kvartal 2021.

Panda kommer i Life-temaet som Panda og City Life, i cross som City Cross og Cross, og i Sport-temaet som Sport.

Tipo med nyt ansigt

Tipo har fået et mere moderne, elegant og dynamisk ydre. Bl.a. har fronten på Tipo fået en ny kølergrill, og som den anden Fiat får Tipo det nye Fiat-logo, som også sidder på den nye, elektriske 500. Forlygterne er nye, og både for- og baglygter har nu mulighed fuld-LED, hvilket giver et moderne udtryk og forbedrer den passive sikkerhed.

Indeni kan man få det digitale 7” TFT-display, der kan konfigureres, og som giver komplet overblik over bilens præstationer, infotainmentsystemet og ens smartphonen under kørslen. Den nye Tipo kommer også med mulighed for HD-touchskærm på 10,25” med det nye infotainmentsystem Uconnect 5, der har trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Men i det hele taget tager den et teknologisk spring fremad med mulighed for trådløs opladning af smartphones og Keyless Entry&Go foruden mulighed for en række avancerede sikkerhedssystemer som skiltegenkendelse, adaptive fartpilot, vognbaneassistent med aktiv styring, opdateret fuldautomatisk nødbremse, som også ser forgængere og cyklister, blindvinkelalarm og træthedsovervågning.

Den nye Fiat Tipo kan fås med den nye trecylindrede benzinmotor 1.0 GSE T3, der er den seneste tilføjelse til familien af Fiats FireFly Turbo-motorer, og som leverer 100 hk og udleder 125 g CO2/km (WLTP).

Tipo kan desuden fås med MultiJet dieselmotor på 1,6 liter med turbo, der yder 130 hk, lever op til Euro 6D Final, og som udleder ned til 118 g CO2/km WLTP.

Ny Tipo Cross og Tipo Sport

Cross-temaet er nyt for Tipo, og den plads udfyldes af den helt nye Tipo Cross – en crossover til den unge familie, som ønsker stil, funktionalitet og plads til en tilgængelig pris og uden at gå på kompromis med komforten.

Bilen er bredere og højere – bl.a. takket være et justeret ophæng og affjedring samt nye og større hjul. Det giver en højere køreposition og en nemmere indstigning. Sammenlignet med Tipo Life er Tipo Cross højere, og den adskiller sig desuden udenpå med nye detaljer som bl.a. inddækning på hjulkasserne, særlige kofangere og tagræling, der alsammen understøtter det robuste udtryk.

Den kommende Tipo City Sport er som navnet antyder den dynamiske udgave af familiebilen. Den kommer bl.a. med 18” alufælge samt en række detaljer inde som ude i sort glans – bl.a. kølergrillen og dørhåndtag. Den har desuden bl.a. et sportsligt rat og sort loft.

Ny Panda

Den nye Panda kommer med ny teknik, farver og design. Alle udgaver kommer med FireFly Hybrid-motoren, der kombinerer en 3-cylindret benzinmotor på 1 liter med 70 hk og en elektrisk BSG-motor med tilhørende litiumbatteri. Udstyrsvarianten Panda kommer med bl.a. aircondition, el-ruder foran, 6-trins gearkasse.

Panda City Cross kommer med sin egen, særlige front og et råt udtryk, der bliver understøttet af en række detaljer på bilens ydre. Derudover har den bl.a. klimaanlæg og LED-kørelys. Topmodellen Panda Cross kommer desuden med bl.a. læderrat, instrumentbord i genbrugsmaterialer og 7” touchskærm med DAB og Apple CarPlay og Android Auto.

City Life kommer derudover med bl.a. fem seler, 15” fælge i alu-look, splitbagsæder elektriske sidespejle med varme, parkeringssensor bag og tagræling.

Også den nye udgave af Panda kommer i en sportslig udgave med nye kofangere, tofarvede 16” alufælge, mørke baglygter samt indfarvede dørhåndtag og sidespejle, der også har varme. Indvendigt fortsætter den friske stil med røde syninger, titanium-farvet instrumentbord, sort loft og nye sæder. Som standard får Panda Sport også klimaanlæg, 7” touchskærm med DAB og Apple CarPlay og Android Auto.

Panda City Cross kommer med sin egen, særlige front og et råt udtryk, der bliver understøttet af en række detaljer på bilens ydre. Derudover har den bl.a. klimaanlæg og LED-kørelys. Topmodellen Panda Cross kommer desuden med bl.a. læderrat, instrumentbord i genbrugsmaterialer og 7” touchskærm med DAB og Apple CarPlay og Android Auto.

De nye Tipo og Panda vil kunne opleves i Danmark fra starten af det nye år.

Fiat Tipo Station Wagon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet