fbpx
 
Categories Bilnyheder

Helt ny VW Tiguan

Posted on
Helt ny VW Tiguan

Hvis du troede, at ID.4 skulle erstatte Tiguan, så kan du godt tro om. Volkswagen præsenterer nemlig en helt ny 3. generation Tiguan med avanceret teknologi og flere premium-indslag fra storebror Touareg.

Og hvis du troede, at plug-in hybriderne var på vej ud, så er Volkswagen af en anden holdning. Tiguan fås med en ny PHEV-teknologi, der giver en rækkevidde på ca. 100 km og kan hurtiglade med op til 50 kW.

Volkswagen gør klogt i at holde liv i Tiguan, for det er en af de bedst sælgende fra den tyske bilproducent. Den er solgt i mere end 7,6 millioner eksemplarer siden introduktionen af den første i 2007.

Udviklet på ny platform

Den nye Tiguan bygges på en videreudviklet MQB-platform, som forbedrer Tiguan på stort set alle områder. En adaptive DCC–Pro–undervogn kan optimere kørslen afhængig af køreprogram og levere komfort eller mere dynamik. Det sker med avancerede elektronisk styrede støddæmpere samt elektroniske spærredifferentialer.

Som et nyt indslag vælges køreprogram nu fra dette hjul i midterkonsollen.

I kabinen er der 4. generation af Volkswagens MIB-infotainmentsystem, hvor både digitalt cockpit og infotainmentskærm er nyudviklet. 10-punkts sædemassage i forsæderne med varme og ventilation luger af premium.

De nye skærme, hvor infotainmentskærmen er op til 15″, er baseret på helt ny software.

Forlygteteknologien IQ.LIGHT fra storebror Touareg fås nu også til Tiguan. Designet minder i det hele taget også lidt mere om Touareg med en markant skulderlinje hen over de bageste hjulkasser.

 I Tiguan oplyser i alt 38.400 multipixel LED’er (19.200 multipixel LED’er pr. forlygte) vejen og det omkringliggende område på et helt nyt niveau og forbedrer derfor komforten og sikkerheden.
Den nye Tiguan ligner storebror Touareg mere end nogensinde.

Bredt motorudvalg

Den nye Tiguan kommer med TDI-turbodieselmotorer, TSI-turbobenzinmotorer, eTSI-mildhybrid-benzinmotorer og plug-in-hybrid-motorer, der alle er udstyret med DSG-automatgearkasse. Som på Volkswagens ID.-modeller og den nye Passat er gearvælgeren fremover en stilk på højre side af ratstammen.

Den nye Tiguan er blevet cirka tre centimeter længere, men højde, bredde og akselafstand er stort set identisk med forgængeren.

Bagagerumskapaciteten er øget med 37 liter til nu 652 liter.

Den nye Tiguan forventes introduceret til marts 2024.

Instrumentbordet har et enkelt og moderne udtryk.

Foto: Volkswagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet