fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Hyundai vil oplade biler med solceller

Posted on
Hyundai vil oplade biler med solceller

Inden for de næste to år begynder Hyundai at montere solceller på taget af sine biler. Det innovative, koreanske bilmærke har udviklet flere forskellige teknologiske løsninger, som forbedrer rækkevidden og reducerer CO2-udledningen fra både el-, hybrid- og brintbiler samt fra biler med forbrændingsmotorer. Som en del af planerne vil Hyundai introducere verdens første semi-transparente solpanel monteret på biler med forbrændingsmotorer.

Som en af de første bilproducenter i verden vil Hyundai efter 2019 udstyre sine nye biler med solceller på både tag og kølerhjelm. På den måde forbedres rækkevidden, og bilerne belaster miljøet mindre på grund af en lavere CO2-udledning. Hyundais løsning bliver monteret både på de biler, der i forvejen er miljøvenlige, fordi de drives helt eller delvist af el, og på biler med en traditionel benzin- eller dieselmotor.

”Vi arbejder på tre forskellige teknologiske løsninger, og allerede de første solceller, vi introducerer på vores hybridbiler, bliver meget effektive. Alt efter hvor meget solen skinner, kan de første solceller lade bilens batteri 30 til 60 procent op på én dag. På den måde sikrer solcelleteknologien, at Hyundai fortsat er helt i front, når det gælder udviklingen af grønne, miljøvenlige biler,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark.

Hyundai solceller

Lavere miljøbelastning

Anden generation af Hyundais solceller bliver verdens første semi-transparente solpanel, der bliver monteret på biler med forbrændingsmotorer. Udover at det halvt gennemsigtige tag giver mere lys og luft til bilens passagerer, lader panelet også bilens batteri op, mens man kører. På den måde reduceres benzin- eller dieselforbruget, så bilen får en længere rækkevidde, og miljøbelastningen dermed bliver mindre.

Den tredje og sidste teknologi, som Hyundai arbejder på, er et letvægts solpanel, der skal monteres på både tag og kølerhjelm på mærkets mest miljøvenlige el-, hybrid- og brintbiler. Det avancerede panel, der stadig er under udvikling, skal omdanne solens stråler til energi, der kan være med til at lade bilens batteri op, så man på den måde producerer energi, mens man kører.

”I energibranchen arbejder man allerede i dag med begrebet ’prosumer’, som er en forbruger, der også producerer el ved at have sin egen vindmølle eller solcelle hjemme ved huset. Med den teknologi, som Hyundai arbejder med, rykker ’prosumeren’ også ud på landevejene i de kommende år, og dermed tager vi miljøvenlig transport til et nyt og højere niveau,” slutter Annegrethe Skovby.

Kilde: Hyundai Danmark

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: