fbpx
 
Categories Bilnyheder

Maserati MC20: En ny superbil er født

Posted on
Maserati MC20: En ny superbil er født

Med lanceringen af supersportsbilen Maserati MC20, vender det italienske mærke tilbage til en verden med race og vilde præstationer. MC står for ‘Maserati Corse’ og 20 for modelåret.

Carlife365 har været en tur forbi Formula Automobile, hvor den nye MC20 har taget plads på et podie badet i spotlight som en sand superstar.

Designet er elegant og udstråler power i rå mængder. Ind- og udstigning foregår med “sommerfugledøre”. Med en trimmet krop og godt med letvægtsmaterialer vejer raceren under 1.500 kg.

Lang, flad og bred – opskriften på en superbil med vilde specs.
Længde 4669mm – højde – 1224 mm – bredde 2178 mm

Nettuno motor

Motoren er udviklet i Maserati Innovation Lab, hvor ingeniørerne har hentet inspirationen fra F1. Den tre-liters, seks-cylindrede, twin-turbomotor har 630 hk og præsterer 0-100 km/t på 2,9 sekunder. Topfarten er 325 km/t. MC20 har et moment på 730 Nm, så du kan godt forberede dig på race, hvor kræfterne presser dig godt tilbage i de skålformede sæder.

Bag motoren er der et lille bagagerum. Ikke stort – men en cabin size kuffert kan godt være der.

Føreren i fokus

I kabinen er alle primære funktioner placeret i rattet, som er er nyudviklet i samarbejde med Maseratis tidligere verdensmester, Andrea Bertolini. I rattet er bl.a. startknap og knap til launch control.

I midterkonsollen styres valg af køreprogrammer og du kan vælge mellem Wet, GT, Sport eller Corsa og du kan afbryde ESC. Alt er pakket ind i én stærkt og let carbon-monocoque konstruktion, som bidrager til bilens vilde specs. 

Produceres i Modena

Produktionen af MC20 er gået i gang og finder sted på fabrikken i Modena. Her skrues motoren sammen og chassiset produceres også her. De første biler triller fra fabrikken allerede i Q1 2021.

Prisen inkl. dansk afgift er 4.080.000 kr. Skræller du moms og afgift væk koster Maserati MC20 1.350.000 kr.

Foto: Maserati / Thomas Saks

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: