fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Jesper Palermo

Posted on
Mød ugens profil Jesper Palermo

34 år og freelance fotograf

Jesper er fotograf og arbejder for nogle af de helt tunge drenge i klassen med jobs for Mercedes-Benz i Tyskland, Audi i Danmark, DSB og Formula Automobile.

Han har sit eget studio på Vesterbro og har arbejdet professionelt i faget siden 2009. Undervejs har Jesper været fem år i Berlin, hvor han var med til at starte et produktionsselskab. Han arbejder også for reklame- og designbureauer med editorials og portrætserier.

Jesper er bachelor i visuel- og fotografisk kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvad er det fedeste ved dit arbejde?

Mit arbejde føles aldrig rigtigt som et arbejde. Der er mange fede opgaver, og jeg nyder friheden ved at være herre i eget hus – på godt og ondt. Du er på egen hånd hele tiden, og der skal laves meget benarbejde. Og så er der efterhånden mange fotografer derude…

Det er fedt at arbejde med så mange forskellige og dygtige mennesker. Jeg fotograferer forskellige biler fra forskellige brands med forskellige kreative retninger. Det er lige fra en tur med Audi på Vestkysten til fjerne lokationer med Haglöfs på Island og Mercedes-Benz i Dolomitterne.

De sidste par år har min indre racerkører følt sig utroligt godt tilpas og privilegeret, når jeg kører nogle af de flotteste, dyreste og sjoveste biler gennem mit job hos Formula Automobile.

Foto: Jesper Palermo

Hvad kører du i?

Jeg har lige hentet min allerførste og helt egen bil leveret på lastbil fra fabrikken i Tyskland. Det er en Audi A5 Sportback 40 TFSi Prestige Plus i Navarra Blå, som jeg er utrolig glad for.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Jeg leaser hos Audi Select og er glad for det koncept, fordi jeg gerne vil prøve nogle forskellige modeller. Men min nye Audi A5 Sportback vil jeg nok gerne beholde i en lidt længere periode.

Foto: Jesper Palermo

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet eller hjernen?

Det er nok 50/50. Man skal huske at have det sjovt, nyde livet og leve i nuet. Der sker så mange gakkede ting rundt omkring – og man ved sgu aldrig, hvornår det ikke er muligt mere.

Jeg valgte Audi A5 Sportback, fordi den er en af de flotteste modeller fra Audi. Det er ikke den billigste og heller ikke den dyreste. Jeg kunne godt tænke mig en RS model, men den er lidt sværere at forklare derhjemme 🙂

Foto: Jesper Palermo

Hvornår startede din passion for biler?

Den startede, da jeg var lille. Som barn var jeg år efter år med familien på kør-selv-ferie gennem Tyskland på Autobahn mod Côte d’Azur, Monaco, Nice, St. Tropez og Cannes.

Foran kasinoet var der en masse flotte og lækre biler, og F1-banen fik også en tur. Vi skulle altid forbi det samme lille Ferrari værksted midt i Monaco.

På mit drengeværelse hang der plakater med Diablo, Countach og Testarossa, og jeg havde portrætplakater af Nigel Mansell, Ayrton Senna og Niki Lauda.

Der er ikke det bilspil fra 90erne og 00erne, som jeg ikke har spillet til hudløshed. Alt lige fra Rally med Colin McRae, tysk DTM serieræs med Kurt Thiim til F1-ræs på Silverstone.

Foto: Jesper Palermo

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Der er efterhånden virkelig mange. Men at se nålen ramme 308 km/t i en Lamborghini Gallardo på en afspærret ørkenstrækning i Dubai, imens en af mine gode venner flyver 6-8 meter over mig i en helikopter og filmer det hele – det var og er rimelig vanvittigt.

Jeg kan huske, at walkien bimlede med en besked om, at han ville “parkere” helikopteren på tværs af vejen så lavt som muligt – og så skulle jeg bare banke under den med fuld pedal. Der begyndte jeg at svede lidt. Helikopteren hvirvlede en masse sand op, og jeg endte med at trykke den Lamborghini gennem en væg af sand, hvor jeg intet kunne se. Heldigvis fik vi den i kassen i første hug.

Af nyere historier kan jeg nævne, at jeg som en af de første i verden fik lov til at få den nye Maserati MC20 leveret på en valgfri location til et photo shoot i nogle timer. DET er da rimelig privilegeret og højt på listen over vilde oplevelser. Billederne bliver snart releaset, og jeg er super stolt over dem!

Her i 2020 havde jeg set frem til nogle fantastiske ture med bl.a. et 5-dages roadtrip i en Lamborghini i Sant’Agata Bolognese og endnu en tur i den nye 2021 Mercedes-Maybach GLS600. Begge ture røg i vasken pga. Corona-nedlukninger, men er heldigvis på listen til 2021.

Hvis du var en bil, hvilket mærke og model ville det så være?

Det må være en Audi RS6! Den kan opføre sig alt efter behov og anledning. Den kan både klare en stille og rolig indkøbskurv med børnesæde eller en hjernedød larmende gakke-ud tur. Det er en fantastisk vogn, som kommer til at stå i garagen, når jeg engang flytter fra Nørrebro!

Foto: Jesper Palermo

Hvilken bil er din drømmebil?

Uha – umuligt spørgsmål. Alle dem fra plakaterne på drengeværelset! Men også et par stykker, som ikke var der. Nemlig en bordeauxrød Porsche 993 Turbo og en Porsche Carrera GT. Sidstnævnte er jeg nærmest lidt bange for, men den SKAL prøves en dag. Så hvis der sidder en derude, som har sådan en bil, så skriv til mig, og jeg kommer og laver en serie billeder af bilen kvit og frit!!

Hvordan tror du, at danskerne kører bil i 2030

Helt klart elektrisk og med et mere futuristisk eksteriør. Jeg tror, at bilens interiør vil være enkelt, som man ser hos Tesla, Porsche Taycan og de kommende Polestar.

Så bliver det for alvor fedt engang imellem at dreje på nogle knapper og trykke speederen med veludført koblingstråd i bund på en benziner, som både larmer, oser og lugter.

Jeg har efterhånden kørt en del elbiler, men jeg synes, der er et stykke vej endnu, før jeg er klar til at hoppe på vognen. Det er lidt for besværligt – med mindre man bor i hus og har sin egen oplader i garagen.

Da jeg skød pressebilleder af den første Audi e-tron, der kom til Danmark, kørte jeg rundt i over en time til forskellige ladepladser, som i Clevers app var ledig, men som viste sig at være optaget af en bil med brændstofmotor. Så bliver man lidt træt.

Foto: Jesper Palermo

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid – og hvorfor?

Gennem mit arbejde er jeg helt tæt på Audi og har kørt de fleste modeller. Det er en spændende udvikling, de har gang i. Jeg glæder mig rigtig meget til vores projekt med Audi e-tron GT i 2021. Det bliver fedt!

Jeg har også et godt øje til Polestar, som jeg syntes kan noget. Jeg har fulgt mærket fra starten, og jeg glæder mig til at se udviklingen og ikke mindst lanceringen på det danske marked.

Hver gang jeg åbner døren på 2. sal hos Formula Automobile for at hente noget til photo shoot, skal jeg lige kigge til de nyankomne biler. Det er sjovt at følge med og se, hvordan brands fornyer sig – og i enkelte tilfælde holder traditionerne ved lige – fx Ferrari Roma med det nye “gamle” gearskiftdesign.

@jesperpalermo

Se flere af Jespers billeder på www.jesperpalermo.com, hvor der også er webshop med værker og mulighed for at kontakte ham.

Et udpluk af Jespers billeder

Foto: Jesper Palermo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: