fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Mads Veiby

Posted on
Mød ugens profil Mads Veiby

43 år, Direktør og medstifter af bla. Spilnu.dk A/S

Mads er direktør i spilnu.dk og stor bilentusiast med en samling af biler og motorcykler. I rollen som direktør sørger Mads konstant for, at der er de rigtige spil på spilnu.dk, og at produkterne overholder loven fra Spillemyndigheden. Direktørrollen handler også om at lægge strategi for selskabets fremtid og vurdere, om der er nye markeder, som virksomheden skal gå ind på.

Hvad har du i din egen garage?

Uha! Jeg er en samler og dårlig til at skille mig af med ting. Jeg har 7 Porsche (bla. alle de gamle luftkølede og en Carrera GT), 1 Ferrari, 1 Lamborghini, 2 BMW’er, 1 Mercedes w100 (Simon Spies gamle), 1 Mini Cooper Countryman, 3 Ducati og 1 Moto Guzzi samt 2 privatfly.

Hvilken bil var din første?

En gul Opel Kadett 1,2. Jeg købte den til skrot præmie, som var ca. 2.500 kr. i 1995.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Det er meget forskelligt. Det kommer an på situationen. En “samlerbil” skal købes men en helt ny bil kan måske bedst svare sig at lease grundet afgiften. Abonnement er helt fint, hvis man blot skal bruge transport. Delebiler synes jeg fungerer godt, når jeg rejser rundt.

Når du skal have ny bil, vælger du så ”mest med hjertet” eller ”mest med hjernen”?

Altid hjertet. Det er kun når jeg lejer, at en del af mig (måske 10%) kigger på behovet. Jeg undersøger markedet for forskellige mærker og læser diverse test før jeg vælger.

Jeg har nok en kærlighed til BMW og Porsche.

Hvornår og hvordan startede din passion for biler?

Som barn kiggede jeg på bilkort. Jeg voksede op i fattigfirserne, så der var ikke så meget spændende at se på rundt på vejene. Så det var bilkort, jeg kiggede på dengang.

Tror jeg så min første Ferrari på gaden i de tidligere 90’ere. I dag kører enhver grønthandler i dem.

I 2004 købte jeg en Porsche Boxter, og så var jeg solgt 😊

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Der har været mange, men en af de større er afgjort Sportscar Event. Det har jeg mange år deltaget i, og det giver mig mange gode kammerater og gode oplevelser med biler. Så gør du også en forskel for de mennesker, som du hjælper.

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

Uha… svært spørgsmål. Måske en Alfa Romeo. Jeg går en del op i udseende, er ikke altid 100% driftsikker, er ikke den hurtigste, men heller ikke den langsomste – og så er jeg nok lidt en blærerøv.

Hvilken bil er din drømmebil?

Jeg er så heldig at eje den: Porsche Carrera GT. Jeg har kørt i mange forskellige biler – bl.a. LaFerrari. Intet slår den (hvis du altså kan køre den…)

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Ja! En gammel taxa af mærket Mercedes R-Klasse. Af en eller anden årsag taler min datter stadig om den bil, men føj den var dyr i værkstedsregninger. Mine venner grinte af mig, da jeg købte en gammel taxa. Jeg kunne jo købe en ny bil. Nå, men så har jeg også prøvet det.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

På samme måde som i dag. Måske er drivlinjen anderledes. Men en bil er lig med frihed, og der er intet der slår det på effektivitet og fleksibilitet.

Tog fungerer udelukkende som metrostrækninger i større byer, hvilket er den bedste løsning i byen.

Vi har besluttet og overbevist os selv om, at elbiler er fremtiden, så flere biler vil køre på el i 2030. Men jeg tror, det er under halvdelen. Der er alligevel ikke så lang tid til 2030.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid?

Jeg tror, at tyskerne tager et kvantespring i forhold til teknologien. Men egentlig også Tesla. Det afhænger meget af Elon Musk. De har været dygtige og innovative og har fået en fast skare af fans. De leverer stadig de bedste elbiler.

Hvis jeg skal nævne et mærke, så tror jeg det bliver Porsche, som kommer med de største teknologiske fremspring i den nærmeste fremtid. Det bliver spændende at se deres Mission E, når den kommer på gaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: