fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Michael Degn

Posted on
Mød ugens profil Michael Degn

48-årige Michael Degn har altid haft en interesse for klassiske biler. Han manglede en let og håndgribelig platform til køb og salg af klassiske køretøjer, og valgte derfor selv at starte en hjemmeside for at imødekomme netop det, som Michael mente var en mangelvare. Det blev til starten for klassikermarkedet.dk.

Michael har ikke været den eneste med den holdning, for på under to år er platformen blevet førende i Danmark inden for køb- og salg af klassiske biler og motorcykler. Og Michael tror, at fremtiden vil bringe endnu flere entusiaster ind på markedet.

Hvad er det fedeste ved dit arbejde?

Det fedeste er egentlig at opdage, hvor mange klassiske biler i Danmark, der bliver købt og solgt. Det er fantastisk at få indblik i folks drømme, når de sælger en bil og skal ud og have noget andet. Og pludselig kan der komme en bil til salg, som man måske selv gik og drømte om, da man var ung.

Hvad har du i garagen?

Lige nu har jeg to ’’hverdagsbiler’’.

Jeg har ejet en del klassiske gennem tiden. VW Bobler med og uden tag, VW Karmann Ghia, en Porsche 911 912 og en anden Porsche 911 fra 1968, som jeg startede med at renovere men gik død i og solgte. Jeg skal klart have klassiske biler igen, og drømmer om en Mercedes SL R107 fra 70’erne eller 80’erne.

Hvilken bil var din første?

Det var en Fiat Uno 45s i Ferrari-rød med 45 heste. Den var vild dengang.

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet eller hjernen?

Der deler jeg det nok lidt op. Med hverdagsbilerne er det med hjernen, for der er nogle praktiske behov, som skal dækkes. Det kan være træk til campingvogn og så videre. Men når det kommer til de klassiske biler, er det helt klart med hjertet.

Hvis du var en bil, hvilket mærke og model ville du så være?

Jeg tænker en kombination af Alfa Romeo og Volkswagen med det temperamentsfyldte sydlandske og det gedigne tyske med velfungerende mekanik.

Hvilken bil er din drømmebil?

Der er jeg nok ude i noget modificeret – nemlig en Singer Porsche 911. Det skal være den, fordi Porsche 911 er ikonisk både historie- og udseendemæssigt. Og så kan man sige, at Singer i USA har været gode til at forene alle årgange og lave et afkog af dét i deres 911’er.

Hvordan ser fremtiden ud for klassiske biler i Danmark?

Jeg tror i høj grad, at klassiske biler vil få endnu større betydning. Elbilerne er i fremgang, og folk der går op i de klassiske dyder ved biler skal finde et ’’nyt sted”, hvor de kan holde liv i drømmen og passionen med gammeldags gearstang og forbrændingsmotor. Jeg tror ikke, der vil blive set ned på de ældre, benzinslugende biler, hvis de primært bruges af entusiaster til udstillinger, træf og weekendkørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet