fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Steen Hansen

Posted on
Mød ugens profil Steen Hansen

34 år og ejer af Old News Club

Steen driver og udvikler online magasinet www.oldnewsclub.com, som er et internationalt online magasin med tidsløst indhold indenfor bl.a. motor, bolig & arkitektur, design og rejser.

Hvad har du i din egen garage?

Lige nu står der en MK Indy RR, en BMW 520d F11, en VW Golf MK2 (100% original og netop rundet de første 100.000 km – kun én ejer udover min kære kone) og en Honda CB1000R.

MK Indy RR. Foto : Erik Somnäs

Hvilken bil var din første?

Uhhh… En Toyota Carina 1.6. Den blev virkelig brugt godt… og overbeviste mig om, at en Toyota er holdbar!

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Da jeg er bosiddende i Sverige og ikke skal betale “for meget” for mine biler – samt har et voldsomt kørselsbehov – giver det ikke mening med leasing. Jeg går efter biler i mellemklassen med mest muligt udstyr (bl.a. af hensyn til gensalgsværdi), og som har smidt mest mulig værdi med et km-tal på ca. 100.000-150.000 km. Ellers ville afskrivningen simpelthen gøre for ondt med 70.000 km om året.

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet – eller mest med hjernen?

Jeg har i mange år forsøgt at klare valget 50/50 med hjerte og hjerne. Det har enten resulteret i, at jeg ikke synes køretøjet var interessant nok, og/eller at det var angstprovokerende dyrt at køre i. Så med årene er jeg blevet mere fornuftig, og har delt hjerte og hjerne op i to forskellige biler i stedet for at forsøge at kombinere i én.

Derfor en fornuftig pendlerbil som BMW’en, der kører langt på literen og giver en skøn komfort. Og til fritiden en vogn, der stikker helt af hvad angår fornuft! Indy’en er en ræser med 180 hk og en vægt på 550 kg, der med nød og næppe er lovligt gaderegistreret i det svenske.

Foto: Brian Søgaard

Hvornår startede din passion for biler?

Fra da jeg fik kørekort! Men passionen voksede voldsomt under mine 7 år på Bil Magasinet som AD’er og til tider testkører. Og passionen udviklede sig til banekørsel og drifting.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Jeg har været heldig at have mange vilde oplevelse i forbindelse med Bil Magasinet samt testture.

Men intet slår mit bryllups-roadtrip til Nordkapp med min kone Sara. Vi prioriterede HÅRDT med økonomien og købte en, på daværende tidspunkt, 2 år gammel BMW E92 M3 V8 med DKG gearkasse. Og så tossede vi afsted på et eventyr sammen – 7000 km blev det til.

JUST MARRIED

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

En blanding mellem en 80’er Toyota Landcruiser og en Gumpert Apollo.

Hvilken bil er din drømmebil?

Helt klart en Caterham 620R… eller… nej… Ultima GTR! Vent! … hmm… 2018 Porsche GT3 RS! 

Porsche GT3 RS. Foto: Porsche

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Nej, men jeg har haft et par biler, der kunne have været gode investeringer, hvis jeg havde beholdt dem! Bl.a. en original Nissan 200 SX S14a Racing Edition, som jeg solgte for DKK 57.000 (uden afgift). De koster nu omkring DKK 250.000 hvis de er originale og har lavt km-tal.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Jeg tror, at vi ser samme udvikling som i Norge. En stor portion el-biler. Om infrastrukturen så kan følge med, må tiden vise.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid?

Jeg har efterhånden været gennem en del bilmærker og med klart størst tilfredshed hos BMW. Jeg håber, de kommer med en større prisfornuftig version af i3 med en rækkevidde på minimum 400 km pr. opladning. 

Foto (cover): Erik Somnäs

Se Steens magasin Old News Club – følg også med på Old News Club Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: