fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Dacia Bigster

Posted on
Nyhed: Dacia Bigster

En ny og større Dacia SUV i C-segmentet præsenteres nu som konceptbil. Den går under navnet Dacia Bigster og kommer med både el- og hybridmotorer. Bigster er 4,6 meter lang og skal bygges i samarbejde med Lada.

”Dacia forbliver Dacia”, understreger Denis le Vot. Han er direktør for en ny forretningsenhed, hvor Dacia og Lada går sammen om at bygge en fælles platform. Målet er at øge konkurrencekraften og effektivisere produktionen.

Med den nye fælles platform bliver det muligt at gå fra fire forskellige platforme til blot en enkelt, som passer til i alt 11 forskellige karosserivarianter.

Konceptbilen Dacia Bigster skal bygges på den nye platform, som hedder CMF-B. Bilen er den største Dacia til dato og kommer med el- og hybridmotorer. Det er endnu uvist hvornår Dacia Bigster går i produktion.

Gennem 15 år har Dacia solgt syv mio. biler på tværs af 44 lande. Dacia er en succes i Groupe Renault, hvor Dacia Duster og Dacia Sandero er populære.

Der er en ny generation på vej af Dacia Sandero, som også kommer i den lidt højere Sandero Stepway version.

Om kort tid introduceres Dacia Spring Electric –  Europas billigste elbil. Den kommer som varevogn, delebil og almindelig personbil.

Foto: Dacia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: