fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Opel Astra

Posted on
Nyhed: Opel Astra

Opel er klar med 6. generation af Opel Astra, som for første gang fås i en elektrificeret udgave. Designet er friskt og stramt med en retrohilsen til tidligere modeller.

Den nye Astra er designet og udviklet i Opels hjemby Rüsselsheim, hvor den også vil blive produceret. Den er bygget på tredje generation af EMP2 multi-energi platformen, som er genbrug i Stellantis.

Bilen, der først bliver præsenteret som en 5-dørs hatchback, har en længde på 4374 mm og er 1860 mm bred. Bagagerummet sluger 422 liter. Det er mere end VW Golf kan præstere. Senere følger en stationcar version.

Nyt designsprog

Bagenden spejler fronten og består af de lave og brede horisontale baglygter. Der er LED lys både for og bag. Logoet fungerer som åbningsmekanisme til bagagerummet.

Den nye generation Astra er også blevet udstyret med Opels digitale cockpit Pure Panel, der består af to intrigerede 10 tommer skærme. Pure Panel kan programmeres individuelt til profiler, så information relevant for den enkelte profil, vises på skærmen. Kontakter til klimaanlæg etc. er som i alle Opel-modeller holdt fysiske, men der ud over er alt andet digitalt. Astra er også udstyret med trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Avancerede assistentsystemer

Den nye Astra er udstyret med multifunktions kameraerne i forruden, fire ekstra kameraer (et foran, et bagved og på bilens to sider), fem radar sensorer (en på fronten og en på hver af bilens hjørner) samt ultralydssensorer placeret på for- og bagende.

Kameraer og sensorer er integrerede med e-horizon opkobling i Intelli-Drive 2.0 og forlænger radar og kamera rækkevidden. Således kan systemet tilpasse farten i kurver, lave fartanbefalinger og udføre semi-automatiske vognbaneskift.

Krydsende trafik alarm (bag), langsynet blindvinkelsassistent og aktiv vognbaneassistent er en del af Intelli-Drive 1.0.

Af andre assistentsystemer kan nævnes adaptiv fartpilot (der kan starte fra stilstand), Head-up display samt Intelli-Vision, der via radar og kamera hjælper til med at parkere.

Sæder med massage og ventilation

Forsæderne har blandt andet elektrisk vippe-funktion og elektro-trykluftstyret lændestøtte. Tilkøber man Nappa lædersæder, kommer de med ventilation, massage samt varme også på bagsæderne. Alcantara sæder er også en mulighed i Astra.

Den nye Astra tilbydes fra start som plug-in hybrid samt som benzin og diesel. Benzin og diesel varianterne vil have mellem 110 hestekræfter (81 kW) og 130 hestekræfter (96 kW) mens plug-in hybriderne vil have op til 225 hestekræfter (165 kW). Benzin og diesel udgaverne har som standard en seks-trins manuel gearkasse og en otte-trins automat gearkasse, kan tilkøbes de større motorer.

Det forventes at Astra kommer til Danmark i løbet af første kvartal 2022.

Foto: Opel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: