fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Stor Mazda CX-80 med plads til 7

Posted on
Nyhed: Stor Mazda CX-80 med plads til 7

Den store klasse med syvsæders SUV’er får nu selskab af Mazda CX-80 – den mest rummelige Mazda på det europæiske marked. Flagskibet koster fra 562.000 kr. og introduceres i løbet af efteråret 2024.

Indtil nu har Mazda CX-60, der fås både som plug-in hybrid og med en stærk sekscylindret dieselmotor, været i toppen af modelprogrammet, men med CX-80 kan pladshungrende familier nu få endnu mere plads i en Mazda.

Lang akselafstand giver god plads i kabinen

Den er knap 5 meter lang og akselafstanden er hele 3120 mm. Det giver mulighed for en tredje sæderække, der kan foldes ned i gulvet, så bilen med fem sæder i brug kan rumme hele 687 liter bagage.

Når tredje sæderække ikke anvendes, kan der skabes et stort bagagerum med plads til hele 687 liter.

I stil med andre syvsæders flydere kan anden sæderække konfigureres, så du enten har plads til tre personer eller to i såkaldte ”kaptajnsæder” med masser af albuerum. Her er der også mulighed for at få en konsolboks mellem de to sæder.

Her ses Mazda CX-80 med tre pladser på anden sæderække.
Med to stole på anden sæderække er der plads til en midterkonsol. Alternativt kan pladsen være gang til tredje sæderække.

Fås udelukkende som plug-in hybrid

CX-80 deler platform med CX-60 og lanceres med opdaterede assistent- og sikkerhedssystemer. Hvor CX-60 fås med dieselmotor, bliver CX-80 udelukkende markedsført som plug-in hybrid.

Mazda CX-80 fås udelukkende som plug-in hybrid med en rækkevidde på op til 60 km.

Her giver en 2.5-liters benzinmotor og en kraftig elmotor en samlet systemydelse på 327 hk / 500 Nm. Den elektriske rækkevidde er 60 km.

De mange heste giver den store bil en fin acceleration fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder. Topfarten er oplyst til 195 km/t.

Drivlinjen ledsages af en 8-trins automatgearkasse og bilen har variable firehjulstræk.

CX-80 må trække op til 2.500 kg.

Mazda CX-80 introduceres i Danmark i løbet af efteråret til en umiddelbart fornuftig pris på 562.000 kr.

Foto: Mazda

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet