fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Toyota GR86 afløser GT86

Posted on
Nyhed: Toyota GR86 afløser GT86

Toyota lancerer en helt ny sportsvogn med baghjulstræk, letvægtsmaterialer, boxermotor og lavt tyngdepunkt. Det er tredje GR-model i rækken udviklet af Toyotas motorsportsafdeling, GAZOO Racing, som også står bag GR Supra og GR Yaris.

GR86 kan fås enten med 17” alufælge med Michelin Primary HP-dæk eller med 18” sortfarvede fælge med Michelin Pilot Sport 4 dæk.

Opskriften på den nye GR86 er velkendt: En frontplaceret boxermotor med fire cylindre, baghjulstræk og et lavt tyngdepunktudgør har tidligere høstet pokaler, og bilen er gjort 20 kg lettere med ved bl.a. at erstatte taget med aluminium i stedet for stål. Tyngdepunktet er reduceret 1,1 mm.

Toyota GR86 har en helt ny og mere kraftfuld 2.4-liters, firecylindret boxermotor med 234 hk. Drejningsmomentet er øget fra 205 til 250 Nm, og som allerede opnås fra 3.700 omdrejninger. 0 til 100 km/t klares på blot 6,3 sekunder i udgaven med seks manuelle gear. Det er også muligt at få GR86 med 6-trins automatgear. Her klares 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder.

GR86 arver hjulophænget fra GT86 med MacPherson stivere fortil og double wishbone bagtil. Et Torsen-differentiale med begrænset spær bidrager til et betryggende vejgreb i sving.

Dimensionerne på GR86 er næsten de samme som på GT86.

På fronten er der nye LED-forlygter med et L-formet signaturlys, som også ses på GR Supra.

TOYOTA GAZOO Racing har optimeret de aerodynamiske detaljer – bl.a. med særlige finner på de bageste hjulkasser og aerofinner på den nederste bagkofanger, som hjælper med at kontrollere luftstrømmen over og væk fra bilens karrosseri. Det giver øget stabilitet.

I kabinen er der fokus på føreren. Alle knapper og informationer er rettet mod føreren, så de let kan betjenes og aflæses under kørslen. Alcantara sportssæderne sørger for ekstra sidestøtte.

I midten af instrumentpanelet sidder en 8” stor touch skærm, som nu også byder på Apple CarPlay og Android Auto som standard.

Et 7” multiinformationsdisplay viser relevante køreinformationer som fx omdrejninger, hastighed, det valgte gear, olie- og vandtemperatur, G-kræfter samt tidtagning, der kan startes, stoppes og nulstilles på en knap på rattet.

GR86 introduceres på det danske marked til sommer 2022 – og priserne offentliggøres ligeledes i det nye år.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: