fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Volkswagen ID. AERO concept

Posted on
Nyhed: Volkswagen ID. AERO concept

ID. Aero concept er nyeste medlem af ID.-familien og placerer sig i toppen af modelprogrammet med elegante linjer og et sedan/coupé-agtigt look. Den ligner det elektriske svar på VW Arteon.    

ID. AERO concept er en ny verdensbil fra Volkswagen, som netop er præsenteret i Kina. Her giver Volkswagen en forsmag på mærkets første globale 100 % elektriske sedan i den øvre mellemklasse.

Den produktionsklare version af ID. AERO concept forventes at blive lanceret i Kina i anden halvdel af 2023, mens den europæiske version forventes gå i produktionen i sommeren 2023 og introduceres i løbet af det efterfølgende efterår.

Konceptbilen er næsten fem meter lang med et aerodynamisk design. Vindmodstandskoefficient er på kun 0,23. Bilen baseres på MEB-platformen og får en lang akselafstand og et rummeligt interiør.

ID. AERO concept er udstyret med et 77 kWh stort lithium-ion batteri. Sammen med den elektriske drivlinje og det aerodynamiske design giver det en rækkevidde op til 620 kilometer (WLTP).

VW ID. AERO ligner et elektrisk bud på en VW Arteon.

Designet er i tråd med de øvrige ID.-modeller. Bilen har bl.a. LED lygtebånd og luftindtag i bikubestruktur. Dørhåndtagene er erstattet af oplyste berøringsflader, der yderligere reducerer luftmodstanden. De sportslige 22” tofarvede aluminiumsfælge giver bilen et sportsligt og elegant udtryk. En markant skuldersektion skal bidrage til at få bilen til at se lavere ud. Taget er udført i sort kontrastfarve.

Europæiske version produceres i Emden

Den europæiske produktionsklare version af ID. AERO forventes at rulle af samlebåndet på Emden-fabrikken i 2023. Med produktionen af elbiler i en stor volumen vil Emden, som en af de første Volkswagen-fabrikker af denne type i Niedersachsen, yde et væsentligt bidrag til at elektrificere Volkswagens modelportefølje.

Prisen er endnu ikke oplyst.

Det bagerste lygtebånd minder en smule om det, vi ser på conceptbilen Audi A6 e-tron.

Foto: Volkswagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: