fbpx
 
Categories Bilnyheder

Renault 5 genopstår som elbil

Posted on
Renault 5 genopstår som elbil

Under parolen ”Renaultution” har den franske bilkoncern i dag rullet sin plan ud for de kommende år. Det betyder bl.a. et gensyn med kultbilen Renault 5 i en ny fortolkning som 100 % elbil.

Ambitiøs plan med flere elbiler

”Renaultution” er en revolution i Renault. Det fortæller Luca de Meo – CEO i Groupe Renault – som i en ny plan opdeler koncernen i fire enheder: Renault, Dacia, Alpine og Mobilize.

Det betyder et goddag til 14 nye modeller frem mod 2025, hvoraf halvdelen kører på ren el – resten er hybridbiler. Der skal også produceres flere større biler i C- og D-segmentet.

Renault 5 genopstår

Mange vil nok glæde sig over, at én af de nye elbiler er en gammel kending i nye klæder – fremtidens elektriske Renault 5. Den er præsenteret som prototype med stærke designdetaljer fra fortidens kultbil med stoftag, brede skærme og et kompakt ydre. Den bliver 100 % elektrisk og skal nok blive et hit.

Øget fokus på den digitale omstilling

Teknologisk vil Renault fremme ”The Software Republic”, et åbent økosystem, dedikeret til udvikling af software, data, cybersecurity og mikroelektronik.

Centralt i den teknologiske udvikling hos Renault står ”The Software Factory”, der samler mere end 1000 ingeniører specialiseret i udvikling af software, data og cloud services – og dette er blot begyndelsen

”Hos Renault omfavner vi effekterne af disruption og skaber vores egen nye bølge. Det handler om at bringe modernitet til den automotive industri. Vi vil styrker vores lederskab indenfor elbiler, og vi investerer i brint med det formål at blive den grønneste bilproducent i Europa i 2025. Vi vil også være et Tech brand. Gennem in-house udvikling via vores Software Republic, et åbent økosystem, der skal medvirke til at udvikle europæisk ekspertise indenfor felter som f.eks. data og cybersecurity, får vi en konkurrencemæssig fordel som brand med high tech connected services” udtaler Groupe Renault CEO Luca de Meo.

Ambitionen er at gøre Renault i stand til at udstyre bilerne med cutting edge AI teknologi og cyber security systemer.

Der er indgået et samarbejde med Google, som skal munde ud i nye services i Renaults biler. Bl.a. My link – et helt nyt infotainmentsystem med indbyggede Google funktioner.

Bæredygtighed i fokus

Renault vil gøre en indsats for at blive en mere bæredygtig spiller i et marked, hvor miljø og klima er på dagsordenen hos mange forbrugere. I fremtiden vil flere kigge på, hvordan producenter arbejder med anvendelse og genanvendelse af resurser.

På en ombygget fabrik i Flins udenfor Paris vil Renault ombygge mere end 100.000 ældre biler om året, så de passer til nutiden. For eksempel ved at ombygge små dieselvarevogne til at køre på biogas eller el.

Renault vil også arbejde med genanvendelse af brugte batterier, som kan bruges til andre formål efter at have udtjent deres ”værnepligt” i biler.  

Kilde og fotos: Renault

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet