fbpx
 
Categories Bilnyheder

Rolls-Royce afslører Cullinan

Posted on
Rolls-Royce afslører Cullinan

Den er opkaldt efter verdens største diamant – Cullinan – og er den mest luksuriøse SUV i verden til dato.

Designet er inspireret af Rolls-Royce Phantom, som er banket igennem en forvandlingsmaskine indstillet til at skabe en velvoksen SUV med luksuriøse detaljer fra ende til anden.

Rolls-Royce Cullinan

Cullinan er kantet, stor og voldsom

Der er ingen tvivl om, at Cullinan vil tiltrække opmærksomhed på gader og stræder. Den ser vild ud. Kantet, stor og voldsom. Men i min optik er den måske lidt mindre elegant end andre luksus SUV’er. Her har Bentley haft bedre held med Bentayga. I den anden ende har vi Mercedes G-klassen, som jo per definition skal være bokset og kantet.

Rolls-Royce Cullinan

 

V12 motor med 571 hk

Til at drive værket frem, har Rolls-Royce smidt en 6.75 liters V12 motor i Cullinan. Den har firehjulstræk og automatisk gearkasse. Det skulle angiveligt bringe den fra 0-100 km/t på under fem sekunder.

Cullinan kunder vil nok ikke køre specielt meget off-road, men hvis de alligevel vover sig ud i mere rå omgivelser, er der flere off-road driving modes tilgængelige, så motor, ophæng og gearkasse kan hjælpe Cullinan godt igennem sand, sne og grus. Cullinan kan også køre igennem vand op til en halv meter uden at det skader hverken bilen eller den – sandsynligvis velklædte – fører af bilen.

Indbygget butler

En anden detalje i Cullinan er, at bilen sænker sig automatisk ved ind- og udstigning. Du får dermed en indbygget butler i bilen, som assisterer, når du skal ind og ud. Det lyder blæret, men det skal en Rolls-Royce også være.

Rolls-Royce Cullinan

Vi ved endnu ikke, hvad Cullinan kommer til at koste. Men i England kommer den nok til at koste mellem 2-4 millioner kroner. Hertil skal du smide de danske forhold oveni med moms og registreringsafgift. Det bliver spændende at se, om vi overhovedet kommer til at se den på danske veje. Måske ser vi den en dag med kronenummerplade på. Så er spørgsmålet bare, om den er for stor til de smalle porte på Amalienborg.

Rolls-Royce er ude hos forhandlere sidst på året i 2018.

Se mere om Rolls-Royce Cullinan her.

Foto: Rolls-Royce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: